kapat

19.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başka yer bulamadınız mı?
Kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan, Müteahhitler Derneği'nin verdiği iftar yemeğine katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Belpa Buz Pateni Salonu'nda verilen iftarda Erbakan çok üşüdü.

Yemeğe geldiğinde etrafındakilere "Burası biraz soğuk galiba. Daha uygun bir yer seçilemez miydi?" diyen Erbakan, yemek boyunca paltosunu çıkarmadı. Yemeğin ardından konuşmasına başlayan Erbakan limonlu çay içerek içini ısıttı.

İNSAN HAKLARI
Konuşmasında Türkiye'deki insan hakları ihlallerine değinen Erbakan, Türkiye'nin AB'ye girebilmesi için insan hakları meselesini çözmesi gerektiğini söyledi. Erbakan, "Türkiye'nin baş meselesi insan haklarını tam ve kamil manada uygulamaktır. Avrupa Birliği'nin temel taşı zaten insan haklarıdır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde tarif edilen insan haklarını Türkiye'de uygulamak atılacak ilk adımdır" diye konuştu.

3 SENEDE Mİ OLACAK?
İktidarları döneminde insan hakları ihlallerini önlemek için bazı tedbirler aldıklarını kaydeden Erbakan, DGM'leri kaldırarak Büyükşehirlerde İnsan Hakları Mahkemeleri kurmayı düşündüklerini dile getirdi. Türkiye'de insan hakları diye bağıranların bir taraftan vatandaşları potansiyel tehlike olarak gördüklerini ve insan haklarını uygulamaktan vazgeçtiklerini belirten Erbakan şöyle dedi: "İnsaf edin. 50 senede olmayan tehlike 3 senede mi olacak? Artık Türkiye kesin kararını verme noktasına gelmiştir. Dünyanın her yerinde nasılsa Türkiye'de de öyle olacaktır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır