kapat

19.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"6 öğrenciyi duysalar AB'ye almazlar"
BAŞBAKAN Bülent Ecevit, 6 öğrencinin öğretmen istediği için yargılanmasına sert tepki gösterdi.

Bülent Ecevit, Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun konuyla ilgili tepkilerine yürekten katıldığını belirterek, "Bu çocuklar, iyi niyetle öğretmen açığına dikkat çekmek istemişler. Bunun için kendilerine teşekkür etmek gerekirdi" dedi.

Rahşan Ecevit tepki gösterdiği için bugüne kadar bir şey söyleme gereği duymadığını kaydeden Başbakan Bülent Ecevit sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rahşan Ecevit'in de belirttiği gibi, hukuk düzenindeki çok ağır bazı suçlar için çok hafif cezalar, çok hafif bazı suçlar için -daha çok fakirlikten, düzen bozukluğundan kaynaklanan suçlar için- aşırı derecede ağır cezalar uygulanıyor. Çocuklar için çok ağır bu cezalar... O bakımdan bütün hukuk düzenimizin gözden geçirilmesi gerekiyor. Tabii bu kolay değil. Fakat bunun çerçevesi çözülebilir. Cezalar arasındaki dengesizlikleri gidermek gerekir. Aslında Rahşan Ecevit'in gündeme getirdiği, sonra partimizin benimsediği ve hükümete getirdiği af tasarısını hareket noktası, bu dengesizliklerin sonuçlarını bir ölçüde gidermekti ama sanıyorum yeni dengesizlikler eklendi."

Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit de otobüste gazetecilere bazı açıklamalar yaptı. Rahşan Ecevit, Başbakan Bülent Ecevit'in sözlerinden sonra "Şunu hatırlatmak istiyorum" diyerek, konuya girdi ve şu değerlendirmeyi yaptı: "AB'ye aday olduk. 4 yıl sonra gireceğiz. Böyle bir zamanda bu olayın olması hiç de hoş değildi. Böyle bir olayı duysalar, bizi ilelebet AB'ye almazlar herhalde."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır