kapat

19.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Hasan&Marcio

G.Saray'ın hızını sezonun flaş ekibi Denizli de kesemedi. Ama Cimbom'un son zamanlardaki başarılı futbolunu tekrarladığını söylemek güç. Özellikle rakip 10 kişiyle yenik oynarken, sarı-kırmızılıların sıkıntılı anlar yaşaması yadırgandı.

Denizli, açık futbol oynayan bir ekip. Hücuma kalabalık çıkıyorlar. Ancak bu çıkışlarında özellikle defansın kenarlarında önemli sorun yaşıyorlar. G.Saray ilk yarıda bunu iyi kullandı. Denizli, 10 kişi kaldıktan sonra ortaya koyduğu mücadele ile hiç küçümsenmeyecek bir takım olduğunu gösterdi. Kemal atılmasaydı, ikinci yarıdaki oyunlarıyla G.Saray'dan puan alabilirlerdi.

G.Saray'da bireysel olarak yıldızlaşan ve maçı kopartan oyuncular vardı. Özellikle ilk yarıda sol tarafta oynayan Hasan Şaş, Denizli'nin bu bölgesini hallaç pamuğu gibi attı. İlk goldeki ortası da mükemmeldi. 90 dakika boyunca ayakta kalan tek oyuncu oldu. Bütün gollerde katkısı vardı. Çıkışını Denizli'de de devam ettirerek gecenin en başarılı ismi oldu.

Kupa maçında 2 gol atıp 1 asist yapan Marcio, Hasan'dan sonra Cimbom'u galibiyete taşıyan isimdi. Forvette derinlemesine koşuları, topu aldığında klas hareketleriyle yıldızlaştı. Oyununu, bir gol ve bir asistle süsledi. İlk yarıda Okan, Suat ve Emre de iyi çalıştı.

2-1'lik galibiyeti yakalayan ve rakibi 10 kişi kalan G.Saray'ın ikinci yarı ortaya koyduğu oyun ise kendisine hiç yakışmadı. Sanki eksik olan taraf G.Saray'dı. Buna bir de kaleci Mehmet'in yediği acemice gol eklenince, sıkıntılar fazlalaştı. Ancak, eksik oyuncuyla rakibin üstüne çok giden Denizli, defansta da önemli hatalar yapınca Cimbom bunları affetmedi. Dördüncü gol sarı-kırmızılıları iyice rahatlattı.

Hakan ve Ümit aksadı
G.Saray'ın zaman zaman aksayan oyununda, bazı oyuncuların çok kötü olmalarının rolü büyüktü. Hakan Şükür, sanki bir şeye küsmüştü. Üçüncü goldeki pası dışında sahada adeta gezindi ve sezonun en kötü maçlarından birini oynadı. Bir diğer kötü oyuncu sağ bekte oynayan Ümit'ti. Çok yorgun gözüktüğü maçta, ne o bildiğimiz hücuma çıkışlarını yapabildi ne de defanstaki görevlerini hakkıyla yerine getirebildi.

Kadrodaki sakatlıklar özellikle de sol tarafta oynayabilecek olan üç oyuncunun olmaması, Terim'i burada bir arayışa sokmuştu. Kupa maçında iyi oynayan Tugay'ı yine bu alanda görevlendirdi. Fazla risk almayan ve ileri çıkmayan Tugay, topları iyi kullandı ama Denizli'nin ataklarında arkasına kolayca adam kaçırması sanırız hocası Fatih Terim'in gözünden de kaçmamıştır.

Hakem İbrahim Aksoy'u da iki takım adına verdiği ters kararlarla, gecenin başarısız isimleri arasına katabiliriz.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır