kapat

19.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çakıcı da İmralı'ya yollansın
Apo'da Avrupa'ya kafa tuttuk. Çakıcı'da Avrupa'dan korktuk

Uğruna hükümetlerin yıkıldığı, tutuklanması, yargılanması, iadesi olay olan Çakıcı'nın, "sorgulanamaması" İçişleri Bakanı Tantan'ı bile isyan ettirdi. Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde, kendi deyimiyle, "huzura ve dostlarına" kavuştu. Çakıcı'nın yaptıklarını izlemiş toplumundan itirazlar yükseliyor: 'Apo'yu Avrupa'nın itirazına rağmen İmralı'ya kapattık, Çakıcı'da ne oldu da Avrupa'yı dinliyoruz?.. Çakıcı yüzünden Avrupa kurallarına saygı göstermemiz gerektiğini hatırladık, ama Apo'da tüm dünyaya kafa tutarak iç hukuku uygulamayı bildik...'

Çakıcı, mafya işlerini, Kartal cezaevinden sürdürebilecek. Hesaplaşmalarını programlayacak, adamlarını organize edebilecek. Aynı cezaevinde kalan Evcil ile rahatça görüşebilecek. Bunun ilk işaretini Evcil, iftarlık yollayarak gösterdi.

Yargı izni istiyoruz
ÇakIcI hakkında yargılama yapılabilmesi için Fransa'ya yapılacak ikinci başvuru bu hafta. Adalet Bakanlığı, soruşturmaların yürütüldüğü savcılıklara yazı gönderdi, yargılama talebinde bulunmalarını istedi. Fransa'dan "yargılama izni" talep edilecek 4 dosya şöyle: Cürüm işlemek için silahlı çete oluşturma. (Türkbank da bu kapsamda); Mehmet Emin Cankurtaran'ı öldürmeye teşebbüs; Engin Civan'ın yaralanması; sahte pasaport düzenleme ve kullanma. Çakıcı beyanında yargılanmaya karşı çıkarsa, Fransa bunu izin talebini değerlendirirken dikkate alacak.

(Ersin BAL)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır