kapat

19.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SEKS alerjisi
Eğer, eşiniz her ilişkiden sonra baygınlık geçiriyorsa, bunu her zaman mutlu geçirilen saatlere bağlamamanız gerekir.

Bakın, Cincinati Üniversitesinde bin kadın üzerinde yapılan çalışmada, yüzde 12'lik bir oranda kadınlarda sprem alerjileri bulunduğu saptandı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim dalınden Doçent Emre Akkuş da, kadınların bu allerjilerinin kısırlık nedeni de olduğunu belirtti.

Sıcak basması, yüzde bazı deri reaksiyonları ve şişmelerin yanısıra kaşıntıların en belirgin allerjik reaksiyon olarak açıklandı. Bu arada sürekli hapşırık da, dikkat çekici olmalı.

Bakın, uzmanlar, hastalığın gerekçelerini nasıl sıralıyorlar:

"Fizyolojik olarak sperm sıvısına karşı bazı kadınlarda allerjik reaksiyon olması mümkündür. Çünkü, sprem sıvısı içinde sadece döllemeyi sağlayan spermler değil, o spermlerin döllenme kabiliyetini, kapasitelerini, hızlı hareketlerini uyaran, canlılıklarını ve yumurtayı dölleme sürecindeki yaşamsal enerjilerini sağlayan proteinler bulunur. Bu proteinlerin özellikle bazı aşırı duyarlıktaki insanlarda, allerjik reaksiyonlara yol açması mümkündür.

Bu reaksiyonlar, tıpkı bazı besinlere, havadaki tozlara bağlı insanlarda oluşan allerjilere benzer belirtilerle kendisini gösterebilir.

Bu arada, kadınların vajinasında veya rahim ağzında spermlere karşı müdafa ve direnç oluşturan bazı maddeler de salgılanabilir. Bu maddeler, spermlere karşı antikorlar oluşturarak spremlerin fonksiyonlarını engeller.

Bu olaya bağışıklık mekanizmasına bağlı "kısırlık" denir. Böyle bir durumu tespit edebilmek için cinsel ilişkiden sonraki bir -iki saat içinde rahim ağzından alınacak sıvının laboratuvar tetkiki (Post-koital test) yapılmalı.

Kilo verememenin "7 ALTIN KURALI"
Her sabah üzerine çıktığınız tartınız size çığlık attırmıyorsa, yediklerinizi bir kez daha gözden geçirin.

Çok yıkıcı rejimler denemeyin...Her insanın yapısının farklı olduğu ve uygulanan rejimlerin mutlaka farklılık gösterdiği asla unutulmamalı. Sizin de, tad ve beslenme şekliniz farklı olacağından, vücud istemeden kendisine uygun olmayan bu rejimlere direnç göstermektedir.

Jimnastik delisi olmak yeterli değil.... Evet, jimnastik salonlarında saatlerce kendinizi harap ettiniz. Yağlarınızı yaktınız. Ancak, yolun üzerinde ağıza atılan burgerler, kızarmış patates veya evdeki kaçamaklar verilenleri büyük bir hızla geri getirecektir.

Büyük bir çoğunluğun olduğu gibi hareketi sevmeyen bir grupta da olabilirsiniz. Ancak, bunun için yapacağınız tek şey var. Hareketi sevmek!

Genlerden kaynaklanan bir olayla, doğuştan şişman bir erkek de olabilirsiniz. Ve, bunu değiştirmek için de hiçbir şey yapmak istemezsiniz. Örneğin, büroda arkadaşların doğumgünü pastalarının en büyüğünü siz alırsınız. Veya, çocuklarınızın bitirmediği patates-köftelerin tabaktan bitirilmesine yardım edersiniz. Veya büro arkadaşlarınızın, masa üstlerindeki küçük kek ve çöreklerin bitirilmesi sizin görevleriniz arasındadır...

Sadece yağları kesmek yetmez..... Bir çok insanın yanılgısı, yağlı şeyler yemiyorum ama çok şey yeniliyor. Yemeğe başlarken üç ana noktayı unutmayın.

Yemeğe çorba veya salatayla başlayın. Bunlar mideyi şişirdiği gibi iştahı da kapatacaktır. En çok sevdiğiniz bir tabak yemeği tercih edin. Tatlı olarak meyveyi bir saat sonra yeyin. Kuşkusuz ekmek azaltılıyor.

Tatillerde kilonuzu kontrol edemiyorsanız... Yine yanlış düşünüyorsunuz. Bunun için tatillerde bir günlük tutun. Ve, bu günlüğe, Ne yiyorum, ne zaman yiyorum, ne kadar yiyorum, yediklerim ne kadar kalorili sorularının cevabını yazın.

Bir de, "Yemiyorum, ama zayıflayamıyorum " diye kendinizi kandıranlarda olabilirsiniz. Gerçekten istiyorsanız, sizin için de mutlaka bir doktor vardır.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır