kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Sicilimizi düzeltelim"
MECLİS'TEKİ Avrupa Birliği ile ilgili genel görüşmede ANAP lideri Mesut Yılmaz da söz aldı. Yılmaz, Türkiye'nin Helsinki Zirvesi ile yıllardır eşiğinde beklediği Avrupa'ya adım atttığını belirtti.

"İnce ve uzun yolun sonuna henüz gelmedik. Ama hedef görülmeye başladı" diyen Yılmaz, "Bize tanınan tam adaylık adına temel görüşlerimizden vazgeçmemiz istenmemiştir" diye konuştu. 57'nci Hükümetin AB'ye adaylık sürecinde gösterdiği titizlik ve duyarlılığı ANAP adına kutlayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü :

"İnsan hakları sicilimizi düzeltici, demokrasimizi geliştirici adımları atmalıyız. Ekonomimizi de Avrupa standartlarına yaklaştırmalıyız. Biz tüm bunları insanımız ve ülkemiz için başarmak zorundayız. Ama bu işleri bugünkü idari ve bürokratik yapıyla sonuçlandırmaya çalışmak başarı şansımızı azaltacaktır. Hükümetin bu konuyu dikkate alacağını tahmin ediyorum. Şimdi Türkiye'nin ağzına yutabileceğinden büyük bir lokma attığını düşünüp bir süre sonra yorulup bu işten vazgeçeceğini düşünenler olacaktır. Onları inançsızlıkları ve kötü niyetleri ile baş başa bırakmalıyız."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır