|
Kabaklı boşnak böreği
Malzemesi
*4 kişilik
*3 adet yufka
*3 adet orta boy kabak
*Yarım demet dereotu
*100 gram beyaz peynir
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurtanın sarısı
|
HAZIRLANIŞI
KabaklarI rendeleyin. Peynir, dereotu ve rendelenmiş kabakları karıştırarak içi hazırlayın. Bir yufkayı yağladıktan sonra, bir ucundan hafiçe içeri katlayın. Katladığınız kısma hazırladığınız içten koyun ve rulo yaparak sarın. Rulo halindeki yufkayı kendi etrafında sararak tepsiye yerleştirin. Üç yufkayıda aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürün. Fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın..
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|