kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Skandal!

Avrupa Birliği diyor ki, "Bazı yerlerinizi düzeltirseniz, sizi alırız." Hata yapıyorlar, ne bazı yeri, her tarafımızı düzeltmemiz gerekiyor. Zaten artık biz düzeltmezsek, onlar kendileri düzeltecekler.

Beşiktaş Murat Alaçayır ile Bayram'ı Altay'dan alıyor, işlemlerini bitiriyor. Sonra gidiyor notere, Aydın'ın bonservisini feshediyor, "Sen de Altay'a gideceksin" diyor.

Aydın genç bir futbolcu değil, şöyle ona "Gider misin, gitmez misin?" diye soran yok, "Gideceksin arkadaş" diyorlar.

Çocukcağız da elinde bonservisi gidiyor Altay'a. Çıkıyor idmanlara, bir-iki, bakıyor ki kimseden ses yok. "Abilerim" diyor, "Mukavele yapacak mıyız, şartlar ne olacak?"

"Peki" diyorlar, ama yine tık yok. Çocuk ısrar edince, menajer Serdar ile karşılıklı oturuyorlar. Küçük ayrıntılar var. Aydın, "Şöyle olsa daha iyi olmaz mı?" diyor. Serdar "Sen de amma uzattın kardeşim, ben koşulları yazarım sen de imzalarsın" deyip, kestirip atıyor ve kalkıyor.

Altay'ın 165 milyar hesabı
Ne de olsa Aydın köle, insan değil. Onuru incinen Aydın haklı olarak sağa sola başvuruyor. Denizlispor'a haber gidiyor, onlar şaşırıyorlar, "Biz alamayız kardeşim, nasıl alacağız? Onun lisansı Altay'da."

"Hayır" diyorlar, lisansı elimizde. Oturuyorlar iki dakikada pazarlık, evraklar Federasyon'a gidiyor. Aydın'ın lisansı Denizlispor'a çıkıyor. Buraya kadar herşey normal.

Altay uyanık. Eğer Aydın kendilerinde oynamazsa, Beşiktaş'tan 165 milyar lira tazminat alacaklar. Kulaklarının sağına yatmışlar, bekliyorlar.

Mekki Başak devrede
Lisans Denizli'ye çıkınca bu defa bomba Beşiktaş'a düşüyor. "Allah" diyor, "Yandık."

Bu işten onları kim kurtarır? Mekki Başak. Böyle bir hatayı yapan Beşiktaş yöneticileri bastırıyorlar Federasyon'a... "Yandık, rezil olduk. Bizi kurtarın" diye.

Bu sefer orta oyununda ikinci rezillik perdesi açılıyor. Denizlispor'a Federasyon'dan bir faks geliyor. "Aydın'ın lisans işleminde eksik evrak vardır. Bu futbolcuyu oynatmayın, oynatırsanız ceza veririz."

Denizlispor da oynatmıyor. Yahu kardeşim, madem eksik evrak var, Futbol Federasyonu olarak bu eksik evrakla lisans çıkaran İzmir Müdürü Hamdi Kutval'ın işine neden son vermiyorsunuz? Veremezsiniz, çünkü işlem doğru yapılmış. Yönetim kurulu üyeniz İsmail Dilber, Denizlispor yönetim kurulu üyelerine diyor ki, "Lütfen Süleyman Seba ile görüşün, bu işi tatlı tatlı halledin. Ayrıca da Denizlispor Kulübü'ne, federasyondan bir yazı, 'Bu konu toplanacak yönetim kurulunda görüşülecektir'. Bu toplantı ne zaman? Veya karar verilecek mi? Yazıda hiçbir açıklık yok."

Bakalım filmin sonu nasıl bitecek? Beşiktaş kulüp olamamış, Federasyon, federasyon olamamış. Hala taş devrinde yaşıyoruz. Attıklarında mangalda kül bırakmıyorlar. Gördünüz değil mi rezilliği...

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır