kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Vah Fener'im vah!

Kaderin garip cilvesine bakın. Dünkü SABAH'ta F.Bahçe'nin içinde bulunduğu komediyi anlatmaya başlamıştım. Komediye yeni bir perde daha eklendi. Koca F.Bahçe, gitti 2. Lig'de oynayan bir Pendik'e elendi.

Pendik'e bravo! Yine de bir yerde hata yaptılar. Çünkü, maçı F.Bahçe Stadı'nda değil, kendi sahalarında oynamak istemeleri, zaten kendilerine güvendiklerinin işaretiydi. Hasılatı bir tarafa bırakıp, "Şu Fener'i yeneyim" dediler. Yendiler de. Ama F.Bahçe Stadı'nda bile oynasalar sonuç değişmezdi. İşte size F.Bahçe'nin içler acısı hali.

Şimdi, bu fiyaskoyu yaratan nedenleri anlatmaya devam edelim... Zeman, F.Bahçe'ye 8 aylığına geliyor. Yönetim de yeniden aday olup olmayacağı belli değil diye, kontratı daha uzun yapmıyor. Yani bu durumdaki bir hocanın Sergen'i kovması mümkün değil. Ve Sergen işini ona ihale ettikten sonra, yönetim beyanat veriyor: "Biz Zeman'ın kontratını bir sene daha uzatacağız." Peki neden daha önceden yapmadınız? Bu yönetim, Sergen operasyonunu antrenörün üstüne atıyor. Antrenör de bunları üstleniyor.

M.Yakın hangi sisteme uyar?
Bu arada Zeman hiç görmediği, 5 metrekare içinde oynayan, Hawai'de tatil yapan Murat Yakın'ı istiyor. Cumartesi maçtan sonra Zürih'e gidip, perşembe dönen, hiç idmansız maça çıkan, haftanın 4 günü İsviçre'de olan Murat Yakın'ı...

F.Bahçe gerçeği bu, çelişki üstüne çelişki. Etraf, ne yaptığını bilmeyenlerle dolu. Elindeki süper adamı kullanama, gönder; İtalyan mantalitesine hiç uymayan adamı da "İstiyorum" de... Zeman, Sergen fiyaskosuna böyle alet oluyorsa iki kere kötüdür, kukladır.

Yönetimin bir özelliği de basının eleştirdiği kişilere, el altından hayali transfer teklifleri olduğunu yayması... Löw'e, Murat Yakın'a geçmişte yaptığı gibi. Madem o kadar takım istedi de, bu ikisi niye hâlâ boşta? Onları bırakın, zamanında Boliç'i Parma, Oulare'yi Anderlecht, Dimas'ı bütün dünya istiyordu güya. Komik oluyorlar! Eleştiriliyor ya, şimdi de Zeman'ı Real Madrid'in istediğini yayıyorlar. Üstelik, bizzat gazeteleri arayıp bunu söylüyorlar. Hani, "Bu adam büyük hoca. Basın bunun değerini anlamıyor" demek istiyorlar.

Gururu olan istifa eder
Türkiye güzel ülke tabii. İklimi İtalya'dan kötü değil. Balığı İtalya'dan da iyi. Buradaki rağbeti İtalya'da göremez. 1.5 milyon dolar alacaksın, hem Efes'te hacı olacaksın, first-class yolculuk yapacaksın. Bunlar İtalya'da olmaz. Zeman da bunları düşünüyor.

Şimdi F.Bahçe'yi daha da tehlikeli günler bekliyor. Benim bu antrenöre itimadım kalmadı. Oynattığı futbol zaten rezalet! Pendik maçından sonra hâlâ çıkıp "Hakem yüzünden yenildik" diyor, herkesle alay ediyorsa, bunun acısını Fener çeker. Bunlarda biraz gurur varsa, artık istifa ederler...

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır