kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özgürlük yoksa, magazin de yoktur
Ülkemizin değişmeyen konusudur, özel hayat.

Belli dönemlerde, değişik gündemlerle ortaya çıkar ve tartışılır. Akıllardaki sorular hep aynıdır. "Gazetecilerin haber özgürlüğü nereye kadardır?", "Politikacıların ailelerinin özel hayatı ne kadar yazılabilir?"

Aslında bu konular sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada tartışılıyor. Amerika'da Başkan Clinton'un seks davası, hele hele İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşiyle ilgili yazılanlara ne demeli? En ciddi gazeteler "Bayan Blair nerede hamile kaldı?" diye manşet attılar.

Bazı gazeteler bununla da kalmayıp, işi daha ileri götürdüler ve "Did you have fun?" diye sordular manşetlerinde. Bir başbakana, eşiyle seks konusunda "Nasıldı, eğlendin mi?" diyebildiler. Ve agresif bir şekilde çocuğun ana rahmine nerede düştüğünü yazdılar.

Biz Türk magazinciler, İngiliz siyasi gazetecilerin yanında melek gibiyiz. Biz, bunların hiçbirini yapmıyoruz. Biz, sadece magazin yapmaya çalışıyoruz. Çünkü magazinsiz hayat olmayacağını biliyoruz.

YAVUZ'UN FOTOĞRAFI
Magazinin sadece "yakalama ve basma"dan ibaret olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Dedikodunun sadece magazinde değil, politikada, sporda, her yerde yapıldığını savunuyoruz.

Politikacıların özel yaşamlarını bu kadar acımasızca verirken, biz halka açık plajda bir sanatçının hamile fotoğrafından dolayı saldırıya uğruyoruz. DYP lideri Tansu Çiller'in büyük oğlu Mert Çiller'in her defasında sarhoş vaziyette küfürler savurduğunu, korumalarına makineleri kırdırdığını biliyoruz.

Tabii bunları yapmayan, yaptığının yanlış bir şey olmadığını bilen politikacı çocukları da var. Örneğin Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz. Tatil için geldiği İstanbul'da genç, başarılı, kariyerli, yakışıklı bir delikanlı olarak gezmeye başladı. Tabii ki yanında güzel bayanlar olacak, tabii ki gezecek, eğlenecek. En son gittiği bir eğlence gecesinin finalinde sarışın bir bayanla fotoğraflandı.

Ne korumalarına talimat verdi, ne de bağırıp çağırıp ortalığı dağıttı. Resim çekildikten sonra efendi efendi gitti. Çünkü, gocunacak, utanacak hiçbir şeyi yoktu.

Yavuz Yılmaz'ın bu güzel ve örnek olması gereken tavrı karşısında biz de üstümüze düşen görevi yapıp, olayın sadece bir arkadaşlık boyutu olduğunu, o gece tanışıldığını ve Yavuz Yılmaz'ın kızı evine bıraktığını ortaya çıkardık. Yani ne "bastık", ne de "yakaladık".. Sadece yapılması gereken magazinciliği yaptık.

Diyalog olunca, kavga, gürültü olmayınca magazin güzel olur. Burada iddia ediyorum "magazin hayattır".

Unutmayın ki, Sovyet Rusya'da magazin yoktu! Nerede demokrasi varsa orada magazin vardır. Magazin olmayan ülkelerde düşünce özgürlüğü de yoktur.

Anti magazinciler magazini eleştirirken, bu altın kuralı göz önünde tutsun:

Özgürlük yoksa, magazin de yoktur.

KENAN ERÇETİNGÖZ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır