kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kırgın dev Merter
3200 firmanın faaliyet gösterdiği 60 sokaktaki atölyelerde çalışan işçi sayısı 25 bin azaldı...

MERTER Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Gökçe, "Bizim piyasanın yıllık cirosu Galata, Perşembepazarı, Kapalıçarşı, Doğubank ve Laleli'nin toplam cirosunu geçiyor" diyor... Ama yine de son bir yıl içindeki ekonomik gelişmelerin Merter'i de olumsuz yönde etkilediğini gizlemiyor.. Toplam ciroda önemli düşüş olduğunu belirten Gökçe, Merter olarak Ankara'dan beklediklerini şöyle özetliyor:

"DEVLET, Merter'i dış piyasaya tanıtmalı ve bu piyasaya sahip olmalı... Merter'de ülke ekonomisini destekleyen işyerlerinin alt yapı hizmetlerinden ucuz faydalandırılması sağlanmalı.. Uçakla kargo hizmetleri indirilmeli... Bu yüzden alıcı ve satıcının satış kârı büyük ölçüde geriledi... Tekstil ve konfeksiyon sektörünü teşvik edici önlemler alınmalı..."

ENGİN AKBAŞ

Birleşelim
Merter'in ekonomik yapısının tam anlamıyla ortaya çıkarılması açısından bütün işyerlerinin kısa adı MESİAD olan Merter Sanayici ve İşadamları Derneği'nin çatısı altında toplanması şart.

Biz de varız
Derneğin, yüzlerce iş yerini gözü görmüyor. Bu yüzdende kendileri tüm Merter için karar veriyorlar. Ama yanlış. Bizlerin toplam cirosu, dernek üyelerinin toplam cirolarının en az 4-5 katı..

Kurarız
Ben, dernek dışında bırakılan yüzlerce firmadan biriyim. Üye olmak her şey değil. Biz kendi aramızda bir dernek kurar sesimizi duyururuz. Biz de ihracat yapıyoruz. Ve iyi cirolar yakalıyoruz...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır