kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Tansiyon derdi
Amerikalı sağlık uzmanları, kontrol altına alınmayan yüksek tansiyonun, yaşlılarda zeka düzeyindeki inişe geçmesine neden olduğunu açıkladı. Yaşlılık sırasındaki halk arasında bunama diye bilinen zeka düzeyindeki gerilemeye kan damarlarındaki hareketlenmelerin neden olabileceğinden uzun süredir tahmin ediliyordu. 59 ila 70 yaş arasındaki 1300 kişi üzerinde yapılan araştırmada, yüksek tansiyonu olup da kontrol altına almayan kişilerin riski altı kez fazla...

Askerleri ağrı
Sırt ağrılarının özellikle küçük rütbeli ve stress altındaki askerlerde çok sık rastlandığı açıklandı. Askerlerin ve özellikle erlerin gençlik yıllarında yaptıkları eğitimler sırasında ve stress altında kalmaları sonucu kendi yaşlarındaki öteki kişilere oranla dört kat daha fazla oranda sırt ağrısı ve sakatlanmasından şikayet ettikleri belirlenmiş durumda. Uzmanlar askerlerin sosyal bakımdan da destek görmemelerinden yakınıyor.

Kanser uçuşu
Yüksek irtifada uçan jet pilotlarında, bu yüksekliklerde ortaya çıkan kozmik radyasyon nedeniyle myeloid lösemi riskinin yüksek olduğu belirtildi. Amerikalı araştırmacılar, yalnız pilotlar değil yüksek irtifada uçan mürettebatın da cilt kanserine yakalanma riski bulunduğunu belirledi. 3800 kadar yüksek irtifada uçan pilot üzerinde yapılan araştırma kozmik radyasyonun hücresel cilt kanserinin kollarda, bacaklarda daha çok ortaya çıktığı ileri sürülüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır