kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hasan Celal Güzel yarın hapse giriyor
20 yıl süreyle devletin en kritik noktalarında görev alan Hasan Celal Güzel, yarın birçok ilginç anısıyla birlikte cezaevine giriyor

Cezaevlerİndekİ 68 bin kişiye yarın "Kırmızı Pasaportlu" bir hükümlü daha eklenecek. 1975 yılında Süleyman Demirel'in özel müşaviri olarak bürokrasiye adımını atan ve 20 yıl süreyle devletin en kritik noktalarında Güvenlik Koordinatörü, İçişleri Müsteşar Yardımcılığı ve Başbakanlık Müsteşarlığı ile Bakanlık yapan, siyasetin "Tank Hasan" lakaplı politikacısı Hasan Celal Güzel, yarın cezaevine giriyor.

20 yıllık kritik görevlerinde pek çok anı sahibi olan "Tank Hasan" yarın, "Devlet aleyhindeki sözlerinden" dolayı cezaevinde olacak. Güzel'in cezaevinde baş başa kalacağı anılarından bir demet:

* EN GİZLİ BİLGİLER: Devlet Güvenlik koordinatürlüğünde çok gizli kripto ve Milli Savunma belgeleri, MİT'in şifrelediği benim odamdaki kasadaydı. Çok gizli zarfları, sadece ben açardım.

*ÖZAL AĞLADI: Zeynep Özal ile Asım Ekren'in evliliğine aile taraftar değildi. Antalya'da evlenecekleri gece Turgut ve Semra Özal hiç uyumadılar; sabaha kadar ağladılar.

*MİT MÜSTEŞARI :

1985'te Turgut Özal MİT'in başına sivil bir kişi getirmek istiyordu. Aklımıza MGK TİB Başkanı Teoman Koman Paşa geldi. Ben kendisiyle Tanıtma Fonu toplantılarında tanıştım. Turgut Özal da benimsedi, Evren de onay verince Müsteşar oldu.

*12 EYLÜL'DEN HABERİM VARDI: Genelkurmay'da görevli bir Yaver arkadaşım vardı. 11 Eylül sabahı Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı makamıma geldi. Bizimkiler size (Harekat yapıyoruz, anarşist peşindeyiz, falan diyecekler. İnanmayın, bu gece ihtilal olacak) dedi. Ben de Turgut Özal'a söyledim.

*MAFYACI BAKANLAR: Özal'ın Başbakanlığı döneminde 5 bakanı görevden aldırdım, ya da yerlerini değiştirdim. Çünkü mafya ile ilişkileri vardı.

*ÖZAL SUİKASTİ: Özal'ın vurulduğu kongre çok tuhafdı. Giren çıkan belli değildi, Emniyet görevini yapmadı. MİT bu suikastle ilgili Özal'a bir rapor verdi. Özal, parti içindeki milliyetçi ekibe de birkaç ay ters baktı. Ama sonunda oradan olmadığını anladı. Özal, rant kaybeden çevrelerin, bir mafya örgütüne bu suikasti gerçekleştirdikleri kanaaatine vardı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır