kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eşcinseller AB'ye hazır
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, polis teşkilatı mevzuatının büyük ölçüde AB'ne uyumlu hale getirildiğini belirtti ve ekledi: Eşcinseller de kayıt altına alınacak

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, Avrupa Birliği'ne (AB) uyumla ilgili görüşlerini SABAH'a açıkladı. Daha önceki açıklamalarında eşcinsel ve transseksüellerin durumlarının da gerekli düzenlemelerle AB standartlarına uygun hale getirileceğini belirttiğini hatırlatan Bakan Tantan, Türkiye'de transseksülellere eğlence yerlerinde çalışma izni verilmesini sağlayan İçişleri Bakanlığı genelgesini geçen haftalarda yayınladığını söyledi.

"BİZ HAZIRIZ"
Bu genelge ile, "Ameliyatla tamamen kadın olan ve mahkeme kararıyla pempe nüfus kağıdı alan tüm transseksüellerin her türlü kadın haklarına sahip" sayıldığını bildiren Bakan Tantan, ayrıca, homoseksüel ve transseksüellerin de hayat kadınları gibi kayıt altına alınacağını ve sağlık kontrolünden geçirileceğini açıkladı. Bakan Tantan'ın bu konularda SABAH'ın sorularına verdiği cevaplar şöyle:

"Polis teşkilatı AB'ye hazır mı?"

Bakan Tantan: Polis teşkilatı AB normlarına en duyarlı ve en hazır teşkilattır. Gerekli hazırlıkların çoğunu daha önce yaptık. Mesela organize suçlarla mücadele yasası AB'nin istediği yasalardandı.

İŞKENCE KONUSU
"İşkenceyi nasıl önleyeceksiniz?"

Bakan Tantan: İşkencenin tarifini iyi yapmak lazım. Onun için ne kadar iyi mevzuat çıkarırsanız çıkarın önemli olan uygulamadır.

"Aksaklıkları nasıl gidereceksiniz?"

Bakan Tantan: Meclis'de bekleyen tasarımız var. Hemen çıkaracağız. Polis eğitimi bu kanunla 2 yıla çıkarılacak. Kafaları değiştirmeden bu yanlışları önleyemezsiniz. Nitelikli insan yetiştirmek birinci hedef olmalıdır. Çünkü, kanunlarımız, işkence altında inlediğini söyleyenlerin yanında...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır