kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte dijital Türk Gizli Servisi
Yayını durdurulduğu için yandaşlarına İnternet'le ulaşan MED TV, bilgisayar kurdu Türk ajanlarının gazabına uğradı

MED TV'nin İnternet sayfasına girenler, büyük şaşkınlık yaşıyor. Terör Örgütü PKK'nın sesi olarak bilinen Med TV'nin web sitesinde bir süredir PKK'yı kötüleyen ve Türkiye'yi öven yazılar yer alıyor. İngilizce olarak düzenlenen sitede PKK ve MED TV'nin gerçek yüzünü yansıtan mektuplar ve fotoğraflar göze çarpıyor. "Uluslararası terörizme karşı bir başka zafer" başlığıyla açılan www.med-tv.com web sitesinde, 23 Nisan 1999'da İngilizler'in MED TV'nin yayınlarını yasakladığı belirtiliyor. Gerekçe olarak da yayınlarda Türkiye'ye karşı terör çağrısı yapılması gösteriliyor.

BELÇİKA'YA ÇAĞRI
Siteye eklenen bir açıklama yazısı ise şöyle başlıyor: PKK'nın sponsor olduğu MED TV, bir modern çağ teknoloji terörizmine örnektir. İngiltere, MED TV'yi şiddet ve terörizmi desteklediği için para ve kapatma cezasına çarptırdı. Ancak hâlâ Belçika'da yayın stüdyoları bulunuyor.

Yine aynı sitede, Avrupalı yetkililere gönderilmek üzere imzaya açılan bir mektupta MED TV'nin mali kaynaklarının araştırılması ve Belçika'daki yayınlarının durdurulması isteniyor. "İngiltere, MED TV'nin terörizmi desteklediğinin farkına vardı. Aynı ışığın sizin için de yanması için ne gerekiyor? Vatandaşlarınızın öldürülmesi mi?" cümleleriyle Belçikalı yetkililere sesleniliyor. MED TV'nin sitesine giren herkes isterse bu mektubu Belçikalı yetkililere yollayabiliyor.

BİLGİ ALINAMIYOR
İşin ilginç tarafı bu sitenin özelliklerine gözatmak ya da hangi kanal üzerinden yayın yaptığına bakmak istediğinizde hiçbir sonuç elde edemiyorsunuz. Bu durum, sitenin profesyonel kişiler tarafından ele geçirildiğini ve yeniden düzenlendiğini gösteriyor. Öte yandan bu web sitesini bilinmeyen güçlere kaptıran MED TV, yeni bir web sitesinden yayınlarına devam ediyor. Ancak yeni adres, MED TV'nin adıyla alakasız olduğu için pek fazla ziyaretçi toplayamıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır