kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Küçük Baba'ya idam talebi
Gencay Çakıcı ile sevgilisi Gönül Özyürek'i yaralama olayıyla ilgili olarak "Küçük Baba" Onur Özbizerdik hakkında savcı idam istedi

Etiler Akmerkez'in kapısında 5 Aralık 1999 gecesi Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı ve kız arkadaşı Gönül Özyürek'i yaralayan Adil Cesur ile olaya azmettirdiği gerekçesiyle Onur Özbizerdik hakkında İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne idam talebiyle dava açıldı.

Adil Cesur hakkında, "kan gütme saikiyle adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan idam, Gönül Özyürek'i yaraladığı gerekçesiyle "kasten adam öldürmeye tam teşebbüsten" 24 yıl ve ruhsatsız silah kullanmak suçundan bir yıla kadar hapsi istendi. Ancak öldürme eylemi gerçekleşmediğinden Cesur, 46 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılanacak.

ÇELİŞKİLER VAR
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Atilla Alıcı tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, Gencay Çakıcı'nın ifadesine yer verildi. Gencay Çakıcı ifadesinde, Gönül Özyürek ile Akmerkez'in Ulus Kapısı'ndan çıkıp, otomobillerini getirmeye giden şoför Ferit Tütüncüoğlu'nu beklerken, silah sesi duymasıyla isabet aldığını ve dönüp yere düştüğünü belirtti.

İddianamede Gönül Özyürek'in de Çakıcı'nın ifadesini doğruladığı belirtilerek, görse tanıyabileceği bir kişinin olay sırasında kendilerine yaklaştığını, Gencay Çakıcı'ya önce bir el ateş ettiği daha sonra ateş etmeye devam ettiğini, kendilerinden uzaklaştıktan sonra Çakıcı'nın yere düştüğünü görüp yeniden başına doğru ateş ettiği kaydedildi.

İddianamede, "Sanıkların verdikleri ifadelerde olay sırasında Onur Özbizerdik'in bulunduğu yer konusunda açık çelişki bulunduğu, Özbizerdik'in evde olduğunu söylerken Cesur'un olaydan hemen önce Onur'u Akmerkez'in önünde otomobille giderken gördüğünü belirtmesi," şeklindeki çelişki üzerinde duruldu.

Özbizerdik hakkında "kan gütme amacıyla adam öldürmeye tam teşebbüs suçuna azmettirdiği" gerekçesiyle idam istemiyle dava açıldı. Ancak öldürülme eylemi gerçekleştirilemediğinden ve Onur Özbizerdik 18 yaşını bitirmediğinden "14 yıldan az olmamak üzere hapis" ile yargılanacak.

Gencay Çakıcı taburcu oluyor...
Florance Nightingale Hastanesi'nde tedavi gören Gencay Çakıcı'nın hayati tehlikeyi atlattığını kaydeden doktorlar, önlem olarak bir iki gün daha müşahade altında tutulduktan sonra taburcu edileceğini açıkladılar. Özel bir odada kalan Çakıcı'ya bol bol sulu gıdalar verildiği ve yakınlarıyla rahatlıkla görüşebildiği öğrenildi. Çakıcı'nın adamları ise çevrede kuş uçurtmuyor. Çok sayıda adamı tarafından korunan Gencay Çakıcı'nın bulunduğu odaya kimse yaklaştırılmıyor. Özellikle ağabeyi Alaaddin Çakıcı'nın Türkiye'ye getirildiği gün Gencay Çakıcı'nın adamlarının olağanüstü tedbir aldıkları ve oldukça kalabalık oldukları dikkat çekti.

Ayla ÖZCAN (SHA)

Tetikçi Cesur Kırklareli'ne nakil
ALAATTİN Çakıcı'nın gönderildiği Kartal Özel Tip Cezaevi'nde "Sıkı Güvenlik Rejimi" uygulamaya konuldu. Adalet Bakanlığı, Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı'yı vuran ve tutuklandıktan sonra Kartal Cezaevi'ne gönderilen tetikçi Adil Cesur'u da güvenlik gerekçesiyle Kırklareli Cezaevi'ne gönderdi. Ersin BAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır