kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özelleştirmenin patronu 'Flamingo Yolu'nda
Bazı özelleştirme ihalerinde etkin rol oynayan Çakıcı ünlü tutukluların yattığı Kartal Cezaevi'ne yerleştirildi Çakıcı'nın Louis Vuitton bavulu ise içeriye alınmadı!

BAKIRKÖY 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Alaattin Çakıcı, ünlü konukları nedeniyle Flamingo Yolu olarak bilinen Kartal Cezaevi'ne götürüldü. Bazı banka özelleştirme ihalelerine katılan işadamlarını telefonla tehdit ettiği için "Özelleştirmenin patronu" olarak anılan Çakıcı, 6 kişilik hücrede tek başına kalacak.

İlk gün için özel eşya talebinde bulunmayan Çakıcı'nın battaniye ve iç çamaşırları başta olmak üzere özel eşyaları Fransa'dan getirildi.

4 BİN 500 DOLARLIK BAVUL
Ancak, Çakıcı'nın özel eşyalarının içinde bulunduğu 4 bin 400 dolarlık (yaklaşık 2 milyar 385 milyon TL.) Louis Vuitton marka çantası cezaevine alınmadı. Çanta, cezaevine Çakıcı'nın avukatlarından Funda Duygun ve koruması tarafından getirildi. Ziyaret saatinin bittiği gerekçesiyle içeriye alınmayan avukat Duygun, bavulla birlikte dönmek zorunda kaldı.

Kartal Cezaevi'nin konukları çok ünlü. Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın oğlu Murat Topal, ülkücü baba Kürşat Yılmaz, Adnan Hoca, Banker Bako, Satanist katiller, Karagümrük çetesinden Vedat-Nuri Ergin kardeşler bunlardan birkaçı...

Çakıcı'nın adamları Mücahit Gözen ve Barış Çiftçi ile iş ortağı Erol Evcil de burada yatıyor. Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı'yı vuran Adil Cesur ise Kırlareli Cezaevi'ne nakledildi. Yalçın BEL (SHA)

Hakim sordu, o cevapladı
Hakim Sabit Erol'un kimlik bilgileri ile ilgili sorularını yanıtlayan Çakıcı, "Dulum, 2 erkek 1 kız çocuk babasıyım, serbest meslek sahibiyim" dedi. Adres olarak Şişli'deki bir evini gösteren Alaattin Çakıcı'nın kimlik tespiti bilgilerine; "T.C, islam, okuryazar, serbest meslek sahibi, evli, 3 çocuk babası" diye yazıldı

Kimlerin vücut kimyası değişecek?
ALAATTİN Çakıcı'nın Türkiye'ye getirilmesi, siyaset, yeraltı, sanat ve iş dünyasından çok kişinin uykusunu kaçırdı. Ünlü baba, Nesim Malki'nin öldürülmesi, Emlakbank'taki rüşvet skandalı ile Türkbank'ın özelleştirilmesi davalarından yeniden yargılanacak. Çakıcı, bu davalarla ilgili ifade verirse çok kişinin vucüt kimyası değişecek.

Erol Evcil: Çakıcı'nın yakın arkadaşı... Nesim Malki'nin öldürülmesini azmettirmek suçundan yatıyor.

Adil Öngen: Borsacı... Erol Evcil'le arası bozulunca Çakıcı'nın adamları tarafından kurşunlamıştı.

Korkmaz Yiğit: Türkbank ihale davasından yargılanıyor. "Telefonda Çakıcı'nın sesini duyunca vucüt kimyam bozuluyor" demişti.

Hayyam Garipoğlu: İşadamı.. O da Türkbank ihalesine fesat karıştırmak suçundan yargılanıyor.

Emin Cankurtaran: İşadamı... Çakıcı, bir alacak davası nedeniyle onun sırtından vurdurmuştu.

Selçuk Ural: Çakıcı'nın kayınpederi... "Kızımla ilişkisini onaylamıyorum" demişti.

Eyüp Aşık: Çakıcı'yla yaptığı telefon konuşmaları ortaya çıkınca, istifa etmek zorunda kalmış, ardından hükümet düşmüştü.

Mehmet Gedik: ANAP Bursa eski il Başkanı... Malki'nin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınmıştı.

Kaderin cilvesi
Bankekspres'in içini boşalttığı iddiasıyla iki ayrı davadan yargılanan iş adamı Korkmaz Yiğit'in yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı. Karar, tesadüfen, daha önce Korkmaz Yiğit'i telefonla tehdit ettiği öne sürülen Alaattin Çakıcı'nın Türkiye'ye getirilişinden 12 saat önce verildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır