kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Özelleştirmede son çeyrek programı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), 1999 yılı programının 4. çeyreğini de tamamlayabilmek amacıyla, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. ÖİB, Eylül ayında yeniden hızlandırmaya başladığı özelleştirme programında, 3. çeyrekte yeralan tüm kuruluşlarda ihaleye çıkmasının ardından, 4. çeyrekteki kuruluşların ihalelerini de açarak, tamamlamaya başladı. ÖİB, önümüzdeki günlerde, 4. çeyrek ihale programında yeralan İsdemir'in yatırım şartı ile blok satışı, Karadeniz Bakır İşletmeleri varlık satışı, Asil Çelik'in blok satışı, Sümer Holding'in varlık satışında ihaleye çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. ÖİB yetkilileri, bu kuruluşlardan Asil Çelik için ihaleye bu dönemde çıkılabileceğini, İsdemir ve Sümer Holding'de çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Toskay Eximbank'a kol kanat gerdi
Devlet Bakanı Tunca Toskay, basında son günlerde yer alan bazı yazılarda Eximbank ile ilgili çeşitli iddiaların ortaya atıldığını, bu iddiaların Eximbank'ı töhmet altında bıraktığını ifade ederken, bankanın itibarını zedeleyecek yazı yazanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Toskay, Eximbank'ın talebine istinaden, konuyla ilgili teftiş süreci başlatıldığını, teftiş sonucunun kamuoyuna açıklanacağını da vurguladı. Toskay, "İddialarda, Eximbank'ı, çalışanlarını ve kredi müşterilerini töhmet altında bırakan ifadeler kullanılmaktadır. İddialara kanıt gösterilmediği ve çoğu yazılarda, bir başka yazıya atıf yapılarak yorumlar üretildiği görülmüştür" dedi. Teftiş Kurulu'nun konuya ilişkin teftiş başlattığını belirten Toskay, sonucun kısa süre içinde açıklanacağını belirtti.

Tansaş'ta yüzde 50 indirim
Tansaş, kuruluşunun 13. yıldönümü nedeniyle yüzde 50 indirim yapıyor. Ayrıca Ramazan ve yılbaşı alışverişlerini hesaplı yapılması için başlatılan kampanyada gıdadan temizliğe yüzde 50'lere varan indirimlerle müşterilere sunuluyor.

Superonline milenyum sayfaları
Superonline, hazırladığı milenyum sayfaları ile yeni bin yıla merhaba derken, 1900'lü yılları internet kullanıcılarıyla birlikte anıyor. Düzenlenen yarışmalarla hem yüzyılın 'En'leri seçiliyor, hem de değişik hediyeler kazandırıyor.

Pari Halkla İlişkiler merhaba dedi
Görsel ve yazılı basında 10 yıl çalıştıktan sonra Pari isimli bir basın danışmanlığı şirketi kuran Nıver Lazoğlu, halkla ilişkiler sektörüne de iddialı giriyor. Pari'nin açılışında İshak Alaton, Okan Oğuz, Sami Nacaroğlu gibi isimler Pari'ye destek verdi.

Yine tahvil ihracı yapıldı
Hazine yılsonu yaklaşmasına rağmen dış borçlanması başarıyla sürdürüyor. Son olarak ihraç edilen 400 milyon euroluk tahvillerin miktarının artırılarak 600 milyona çıkartıldığı belirtildi.
Deutsche Bank tarafından sürdürülen üç yıl vadeli yüzde 7.75 oranında kupon faizli tahvillerin satışından elde edilecek miktar, 17 Aralık'ta Hazine'ye ödenecek.

Aselsan ihale kazandı
Aselsan Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile 113 milyon dolarlık X band uydu haberleşme sistemi ihalesini kazandı. İMKB'ye gönderilen açıklamada 13 Aralık tarihinde imzalanan anlaşmaya göre projenin iki yıl içinde bitirileceği belirtildi. Aselsan'ın ana yüklenici olduğu ihalede İngiliz Matra Marconi Space firması yabancı alt yüklenici olacak, Aselsan'a teknoloji trasferi yapacak.

Koçbank NV'ye 20 milyon dolar
KOÇBANK Nederland NV, Standard Chartered Bank önderliğinde uluslararası piyasalardan club deal bazında 20 milyon dolalık ticaretin finansmanını amaçlayan bir yıllık kredi sağladı. Bir yıl içinde temin edilen ikinci club kredisinin anlaşması 10 Aralık tarihinde Amsterdam'da imzalandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır