kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkiye Dünya Ligi'nde
Maliye Bakanı Sümer Oral 15 Aralık'ta Almanya'da yapılacak G-20 zirvesi için Türkiye için yeni bir vizyon ve fırsat olacak dedi

Türkİye, "Dünya 1. Ligi"ndeki ilk toplantısı için tüm hazırlıklarını tamamladı. Maliye Bakanı Sümer Oral başkanlığındaki ekipte Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ve Hazine Müsteşar Yardımcısı Ferhat Emil yeralacak.

Toplantının gündemi, "Global entegrasyon ve finansal istikrarsızların azaltılmasında uluslararası toplumu rolü" olarak belirlendi.

Oral: "YENİ BİR VİZYON"
Maliye Bakanı Sümer Oral, G-20 Zirvesi'nin Türkiye için yeni bir vizyon ve fırsat olacağını belirtti. Türkiye'nin, Helsinki'de iyi bir başlangıç yaptığını kaydeden Oral, şunları söyledi:

"Hedef aldığımız AB ülkelerindeki enflasyon ve kamu açığı düzeyini yakalamalıyız. AB'de kamu açığının GSMH'ye oranı vasati yüzde 3. Biz yüzde 12 ile bir yere gidebilir miyiz? Hazırladığımız 3 yıllık program bizi, AB'nin Maastrich Kriterleri'ne taşıyacak. Bu nedenle taviz verme lüksümüz yok."

Oral, G-20 Maliye Bakanları Toplantısı'nda, Türkiye'nin Asya ve Rusya Krizleri'nden çıkardığı dersleri, hükümetin enflasyonu indirme programını, yapısal reform sürecini ve kamu mali dengelerini yeniden kurma önlemlerini anlatma fırsatı bulacak.

Gazi Erçel'in ise uluslararası yansımaları olan mali krizlerin önlenmesinde Merkez Bankaları'nın sorumluluğu konusunu gündeme getirmesi bekleniyor. Erçel, Türkiye'nin uyguladığı esnek kur politikasının avantajları ile 2000 yılından sonra enflasyona odaklı yeni kur politikasına da değinecek. Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp'in ise IMF ile sürdürülecek Stand By programına değinmesi, uluslararası ekonomik kuruluşların, krizlerden önce rehabilitasyon için devreye girmesinin önemini vurgulaması planlandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır