kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AB müzakereleri 1 yıl sonra
AB Komisyonu Türkiye temsilcisi Karen Fogg, üyelik görüşmelerinin ancak 1 yıl sonra başlayabileceğini söyledi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Karen Fogg, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini SABAH'a değerlendirdi. Helsinki kararı sonrasında yoğun bir maratonun beklediği Fogg, Türk hükümeti ile görüşmeleri yürütecek. Türkiye'nin başta Kopenhang Kriterleri olmak üzere yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini inceleyecek ve hazırladığı raporları Brüksel'e iletecek.

Fogg, Yunanistan vetosu nedeniyle ödenemeyen AB yardımının 2000-2001 döneminde verileceğini söyledi. Üyelik görüşmelerinin 1 yıldan önce başlayamayacağını belirten Fogg, üyelik tarihinin Türkiye'nin isteğine, yönetimin yeterliliğine bağlı olduğunu belirtti. Bayan Fogg şöyle devam etti: Ege sorunu için, 2004'te Lahey Adalet Divanı'na gidilmesi gözden geçirilecek. Ancak bu kesin bir zorunluluk değil.

TÜRKİYE SÜRPRİZ YAPACAK
Bu arada Komisyon'un Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen, Türkiye'nin AB'ye giriş için gerekli kriterleri birçok kişinin beklediğinden daha hızlı bir şekilde yerine getirebileceğini söyledi. Türkiye'de gerçek anlamda reformlar yapılacağını belirten Verheugen, "Olumlu bir sürprizle karşılaşacağımızı tahmin ediyorum" sözlerini kullandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır