kapat

15.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tanısaydınız severdiniz
Meriç'in geçmişi, gerçek olmak için fazla iyi görünüyordu. Şüphelenip, olayın peşine düştük. Şimdi de iyi haberleri veriyoruz: Adam, gerçek...

Yakışıklı bir genç adam... Sanki canlı yayın programına yetişebilmek için kendisini Can Gürzap'ın diksiyon kursundan dar atmış. En -politik açından- doğru cümleleri, en düzgün Türkçe ile art arda sıralıyor: Müzik dünyamızın yeni yıldızlarından Meriç'i izliyorum. Yüzümde ebleh bir huzur ifadesiyle esnemekten kendimi alamadan...

Gelin görün ki, röportaj için karşımda konuşlanmış insan, başka biri gibi... Zeki, komik, durumuna hakim, bilinçli, hikâyesi var ve en şaşırtıcı olanı; samimi...

Şaşırtıcı bir tecrübeydi. Nasıl biri olduğunu sorsaydınız; "Tanısanız severdiniz," derdim...

TRT SPİKERİ TÜRKÇESİ
* Ben sizi televizyonda ilk gördüğümde; "Tamam, piyasaya bir mitoman daha düştü!" diye düşünmüştüm. Klâsik müzik eğitimi almışsınız, çocukken resitaller vermişsiniz. İngiltere'de hukuk eğitimi tamamlamışsınız. Hepsinden garibi de, 20 yıl yurt dışında yaşamışsınız ama TRT hava durumu spikerlerinden daha düzgün bir Türkçe'yle konuşuyorsunuz. Manzara gerçek olmak için fazla iyi görünüyor.

Bu durum beni de üzüyor. İnsanların bana bakarken yanlış izlenimlere kapıldıklarını da biliyorum. Fakat kırılmıyorum, Türkiye'de kaliteli insan olmaması benim suçum değil. Ciguli bile sanatçı bu ülkede.

* Ben de Bregoviç'i ayakta alkışlayan insanların neden Ciguli'yi aşağıladıklarını anlayamıyorum. Sonuçta Roman müziğinin doğası zaten böyle saçma, civelek bir şeydir.

Müzik, Allah'ın verdiği bir yetenek. Tamam, eğitim şart değil ama olduğunda da çok farklı yerlere ulaşılabiliyor. İkisinin arasında dağlar kadar fark oluyor. Türkiye'de yanlış teknikle şarkı söyleyen birçok star var. İşin üzücü yanı, ellerinde imkân olduğu hâlde bunu kullanmamaları. Belli bir noktadan sonra, insan o imkânları elde etti mi, o eğitimi de alabilir.

BESTECİ VE YORUMCU
* Klâsik müzik eğitimi, hukuk eğitimi, yurt dışında kurulu bir düzen... Ve "Burger King Top 10 Listesi?.." Bir insan bunu niye yapar hep merak ederim. Pop yıldızlığının bu çekiciliği nereden kaynaklanır?

Ben sadece bestelerimle varım. Sadece yorumlamıyorum; iyi bir besteci ve yorumcuyum. Akademik bir background'um var. İşin reklam ve magazin kısmı beni ilgilendirmiyor. Fiziğimin düzgün olduğu söyleniyor ama ben yine de manken değilim; yaptığım bestelerle varım.

* Ama oturup mırıl mırıl gece müzikleri falan bestelemek bir şeydir, pop starlığı bambaşka bir şeydir. Pop starlığın doğası, 12 yaşındaki kızların romans fantezisi olmayı gerektirmez mi? Bu durumda düzgün bir fiziğin faydaları da yadsınamaz herhalde?

İş, o... Onun farkındayım. Ama ben biraz farklı bir pop starım. Genelde bu kadar sağlam bir altyapıya sahip olmuyor pop starlar. Evet, ikisi, iki ayrı konsept. Ancak ikisi de sağlam olunca başarıyı yakalamak daha kolay.

* Başarı sizce nedir? Ne yaptığınızda başarılı olduğunuzu düşüneceksiniz?

Bir numara olmak istiyorum. Eğitimim ciddi, ama ben gerçekçi bir insanım. Geniş kitlelere hitap etmek istiyorum. Ayrıca Türk'üm, Türk insanını çok seviyorum. Gerçek samimiyeti ve dostluğu sadece Türk insanında bulabiliyorum. Ben maddi nedenlerden dolayı Avrupa'ya göçmüş bir gurbetçi ailesinin oğluyum. Hayatım boyunca Türkiye özlemiyle yaşadım. Şimdi buradayım ve çok da mutluyum.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır