kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan: Saygın soyguncuları açıklayınız
FP Genel Başkanı Recai Kutan, İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "Devleti soyanlar içinde önünde düğme iliklediğimiz saygın kişiler var" şeklinde konuştuğunu bildirerek, "Tantan'a sesleniyorum: Bu saygın kişileri açıklayınız" dedi.

Kutan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, AGİT Zirvesi'nin İstanbul'da yapılması ve ana konusunun insan hakları olmasının Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Türkiye'de son günlerde bu doğrultuda ciddi gelişmeler olduğunu ve toplumun her kesiminden demokrasi, insan hakları taleplerinin yükseldiğini ifade eden Kutan, böyle bir dönemde kendilerinin de hazırladıkları anayasa değişikliği taslağını tartışmaya açtıklarını bildirdi. Hazırladıkları anayasa değişikliği taslağının "sivil bir anayasa" olduğunu ifade eden Kutan, bu taslağa BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve ABD'li yetkililerin büyük ilgi gösterdiklerini kaydetti. Türkiye'deki bazı çevrelerin "Türkiye'ye özgü demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden" söz ettiğini kaydeden Kutan, "Milletin demokrasiyi hazmedemeyeceğini söyleyenler, milletin olgunlaşmadığını söyleyenler, millete hakaret ediyorlar" dedi.

KIŞLALI SUİKASTI
Kutan, Türkiye'de insan hakları, demokrasi ve özgürlükler konusunda ne zaman bir konsensüs oluşmaya başlasa "ortaya bir olayın çıktığını" savunarak, şöyle konuştu: "Bu anlamda Ahmet Taner Kışlalı Cinayeti'nin aydınlatılması önemli bir fırsattır. Demokrasi, barış, insan hakları ve özgürlük taleplerinin yükseldiği, ülkemizin AB üyeliği adaylığının tartışıldığı, AGİT toplantısı öncesinde Sayın Kışlalı'yı kim ya da kimler öldürdü? Eğer bu soruya cevap verebilirsek, buradan hareketle demokratikleşmeyi kimlerin istemediğini bulabileceğiz."

SAYGIN KİŞİLER...
Kutan, İçişleri Bakanı Tantan'ın Evcil davası ile ilgili olarak, "Önünde ceket iliklenen saygın isimler, soygun düzeninin içinde, arşivlere bakın bunları siz bilirsiniz" şeklinde cümleler sarfettiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Sayın Bakan doğru söylüyor. Bu ülkede bir soygun düzeni var ve bu soygun düzenini sürdürenler saygın kişilerdir. Bu ülkede demokrasiyi, insan haklarını, barışı ve özgürlükleri sabote edenler de bu saygın kişilerdir. Öncelikle bu saygın kişileri ve aileleri teşhir etmeliyiz. İçişleri Bakanı Tantan'a çağrı yapıyorum: Geliniz bu tarihi görevi yapınız. Bu saygın soyguncuları açıklayınız. Biz, FP olarak arkanızdayız, hiç kuşkunuz olmasın millet de arkanızdadır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır