kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Büryan pilavı
Malzemesi
* 600 gram kuşbaşı koyun eti
* 2.5 su bardağı pirinç
* 1 adet havuç
* 2 adet soğan
* 1 adet domates
* 4-5 adet sivri biber
* 3 su bardağı sıcak su
* 1 demet maydanoz
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ılık suya yatıralım. 1 çorba kaşığı tuz ilave edelim. Tuzlu sıcak suda en az 1 saat bekletelim. Bu arada eti ısıtılmış tencereye aktaralım. Etin üzerini 2 parmak aşacak sıcak su ilave edelim. Et yumuşayana dek haşlayalım. Ateşten almadan tuzunu ayarlayalım. Pirincin nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Yayvan bir tencerenin dibine eti yayalım. Piyazlık doğranan soğanları etin üzerine yayalım. Maydanozu doğrayıp, soğanların üzerini kapatacak şekilde yayalım. Domatesi ve sivri biberi küçük küçük doğrayalım. Rendelenmiş havucu da ilave edip, maydanozların üzerine yayalım. Süzülen pirinci sıvı yağda şeffaflaşana dek kavuralım. Tenceredeki sebzelerin üzerine pirinci yayalım. Eti haşladığımız suyu 3 su bardağına tamamlayıp, tuzunu ayarlayarak tencereye aktaralım. Erimiş tereyağını da ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır