kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Adnan Hoca, Apo kadar tehlikeli"
ANAP Meclis Grup toplantısının basına kapalı bölümünde, polisin, kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın Silivri'deki çiftliğine yaptığı baskın, tartışma konusu oldu.

Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli baskını eleştirerek İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a yüklendi. Sinop Milletvekili Yaşar Topçu da Pakdemirli'ye destek verdi.

PAKDEMİRLİ: 2. DEPREM
Pakdemirli, Adnan hocanın çiftliğine baskın düzenlenirken, ANAP İstanbul eski İl Başkanı Eymen Topbaş'ın oğlu Mustafa Topbaş, Doktor Oktar Babuna ve ANAP eski Milletvekili Tevfik Ertüzün'ün kızının evi başta olmak üzere 40 eve polisin yanlışlıkla girdiğini öne sürdü. Polisin bu tavrını, "2. deprem" olarak nitelendiren Pakdemirli, şu iddialarda bulundu: "Topbaş'ın kapıdaki köpeğini bile öldürmüşler. Elinizde mahkeme kararı yok, keyfi olarak evlere girip çıkıyorsunuz. Sonra çıkıp özür dileyeceksiniz. Kabul edilebilir mi?" Pakdemirli, olayın ardından İçişleri Bakanı'na ulaşamadığını da belirterek "TBu bakan, ANAP'ın bakanı değil mi? Böyle yaparak partiyi sıfıra mı indireceğiz? Polis daha önce de ANAP'lı üyelerin de aralarında bulunduğu 15 işadamını aynı şekilde gözaltına almış, sonra bi rşey bulamadık diyerek bırakmışlardı. Buna artık dur deme zamanı gelmiştir" dedi.

İçişleri Bakanı Tantan, bu iddialar üzerine kürsüye çıkarak, "her şey kurallara göre yapılmıştır" dedi ve şunları söyledi: "Olay yargıya intikal etmek üzeredir. Onun için bu aşamada bir açıklama yapmayacağım. Şu kadarını söyleyeyim, Adnan hocanın yakalanması Apo'nun yakalanması kadar önemli. Bu adam, Apo kadar tehlikeli birisi. Mahkeme safhasında bazı hadiseler ortaya çıkınca, hayrete düşeceksiniz. Ne kadar haklı olduğumuzu göreceksiniz. Bu olay öyle basit bir olay değildir."

Tantan, Topbaş'ın köpeğinin polise saldırdığı için öldürüldüğünü anlattı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır