kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP Grubu'nda kavga
MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayırıcı ile Sağlık Bakanı Osman Durmuş, "atama ve tayin" nedeniyle, Meclis kulisinde sert tartışmalar yapıp kavga ettiler

MHP'liler TBMM çatısı altında birbirine girdi. MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayırıcı ile Sağlık Bakanı Osman Durmuş, MHP'nin grup toplantısının dağılmasından hemen sonra "atama ve tayin" nedeniyle, Meclis kulisinde sert tartışmalar yapıp kavga ettiler.

MHP'li Kayırıcı kendi istediği tayin ve atama işlemlerini yapmayan Sağlık Bakanı Osman Durmuş'a küfürler savurarak, hakaret etti. Kuliste Durmuş'un üzerine yürüyen Kayırıcı'yı, Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, MHP Ankara Milletvekili Hayrettin Özdemir, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt güçlükle ayırdılar ve küfür etmesini engellemek için ağzını kapattılar. MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, olaydan sonra Meclis'teki odasında milletvekili Kayırıcı ile görüşerek, uyarıda bulundu. MHP'nin grup toplantısından hemen sonra 11.45'te Meclis kulisinde karşılaşan Kayırıcı ile Durmuş arasındaki kavga şöyle gelişti:

* Kayırıcı: (Sağlık Bakanı Durmuş'a doğru yürüyerek) Kayınpederinin istediği tayini yapıyorsun bizim istediklerimizi yapmıyorsun.

* Durmuş: Kapıcı mıyız, her işi yapalım. Makul olanları yapıyoruz.

* Kayırıcı: Senden iyi kapıcı olur şerefsiz.

* Durmuş: Terbiyesizlik yapma.

* Kayırıcı: Tutun şunu. A.... k.. senin. S.. tir!

*Aydın: (Bayındırlık Bakanı Koray Aydın) Niye bağırıyorsun, ne gereği var.

(Milletvekilleri araya girerek Kayırıcı'yı tuttular. Sağlık Bakanı Durmuş da danışmanlarıyla Meclis'ten ayrıldı.)

Sağlık Bakanı Durmuş'un, Çorum Bayat'ta yaşayan kayınpederi Nejat Atalay'ın, DYP Bayat Belediye Başkanı Mehmet Şimşek'in oğlu Dr. Abdullah Şimşek'i, Sakarya Söğütlü'den, Bayat Sağlık Ocağı'na atanmasıyla ilgili, aracılık yaptığı öğrenildi.

MHP Milletvekili Kayırıcı'nın ise Sağlık Bakanı Durmuş'a, "Bu belediye başkanı MHP'lileri işten çıkarttı. Oğlunun tayinini Bayat'a yapma. Teşkilatımız tepki duyuyor" diyerek uyardığı öğrenildi. Ancak, Durmuş'un buna rağmen, doktorun deprem bölgesinde olması nedeniyle, tayinini gerçekleştirdiği bildirildi.

TEFTİŞ KURULU BAŞKANI
MHP Çorum Milletvekili Kayırıcı'nın Sağlık Bakanı Durmuş'tan, görevden alacağı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Altınok'un yerine başmüfettiş ve Teftiş Kurulu eski Başkanı Ali Özaydın'ı getirmesini de istediği öğrenildi. Başmüfettiş Ali Özaydın hakkında soruşturma açılmış, bu nedenle görevden alınmış, ardından mahkemeden göreve dönme kararı almıştı.

DYP Bayat Belediye Başkanı Mehmet Şimşek ise, oğlunun yönetmelikten yararlanarak tayinin yapıldığını belirterek, "Oğlum daha önce Şırnak'taydı. Son olarak da deprem bölgesinde görev yapıyordu. Yönetmelikten yararlanarak tayinini Bayat'a yaptırdı. Yazısı geldi, henüz işe başlamadı" dedi. Şimşek, MHP'li işçileri işten çıkarması konusunda da ise, "Partizanca çalışan kişileri işten çıkarttık. Ayrıca belediye bütçesine uygun işçi planlaması yapmak zorundaydık" dedi. Sağlık Bakanı Durmuş, liyakat esasına göre yaptığını söylerken Kayırıcı olayla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır