kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'in jet görüşmesi
BAŞBAKAN Bülent Ecevit'in ABD Başkanı Bill Clinton'la Hilton Oteli'nde yaptığı görüşmenin çok kısa sürmesinin nedeni belli oldu.

Ecevit ve Clinton, Hilton Oteli'nden önce Çankaya Köşkü'ndeki heyetlerarası toplantılara katıldılar. Clinton, ABD Başkanı olarak icranın da başı olduğu için ABD heyetine başkanlık etti. Türkiye'de başkanlık sistemi olmaması nedeniyle Clinton'a eşdeğer yönetici Cumhurbaşkanı idi. O nedenle toplantıda Türk heyetine Cumhurbaşkanı Demirel başkanlık etti. Ancak icranın başı Başbakan olduğu için toplantıya Başbakan Ecevit de katıldı. Ancak, önceden hazırlanan programda, Clinton'ın Cumhurbaşkanı gibi Başbakan ile de bir görüşme yapması planlandı. Ecevit'le görüşme, heyetlerararası görüşmeden sonraya konuldu. Heyetlerarası görüşmelerde, gündemdeki tüm konular ele alındı. Hem Ecevit hem de Clinton, söyleyeceklerinin büyük bölümünü bu toplantıda söylediler, görüşlerini dile getirdiler. Clinton-Ecevit görüşmesine konuşacak çok fazla konu kalmadı. Ayrıca Köşk'teki heyetlerararası görüşme ve Clinton ile Demirel'in basın toplantısı uzayınca program da sarktı. Her iki neden, Clinton-Ecevit görüşmesinin kısa süreye sığmasına yol açtı. Programın aksamaması için görüşme gerçekleşti ancak Ecevit ve Clinton'un 6'şar kişilik heyetler halinde yaptıkları görüşme, karşılama ve uğurlamayla yaklaşık 15 dakika sürdü.

NE KONUŞULDU?
Ecevit, IMF kredi desteğinin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Clinton, bu konuda ağırlığını koymaya söz verdi. Ecevit, ABD ziyaretinde gündeme getirdiği FMS (Askeri dış yardım) kredi faizlerinin silinmesi isteğini tekrarladı. Clinton, konuyu incelemeye devam ettiklerini söylemekle yetinerek konuşmanın içeriğini AGİT ve Çeçenistan sorununa yönlendirdi. Başbakan Ecevit'in Çeçenistan'daki gelişmelerden duyulan rahatsızlığı Clinton'a ilettiği öğrenildi.

Sibel YEŞİLMEN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır