kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Tam bir final

Futbolda bazı maçlar vardır. Rövanşına çıkar, sonucu telafi edersiniz. Bugünkü sınav öyle değil. Tam bir final. Ya Avrupa Şampiyonası finallerine gideceğiz, ya da evimizde hüsrana uğrayacağız. Başka bir seçenek yok.

Milli Takım, birçok başarılı maç çıkardı. En son Almanya ile berabere kaldı. İrlanda'da da bölüm bölüm oyunun hakimiydi. Kazansa daha iyi olurdu, ama bence 1-1 ile müthiş bir skor elde etti. Artık Bursa'da güzel veya şahsiyetli futbola bakmıyorum. Bu engeli de geçip finallere gitmeye bakıyorum.

Ha, Bursa Milli Takım'a uğurlu geliyor. İfade o. Ay-yıldız da büyük mücadele örneği veriyor Bursa'da. Burada 2 devi yendik. Biri Hollanda, biri Almanya. İrlanda ile de en kötü şartlarda berabere kalmalıyız. Bunun için defans mı yapacağız? İrlanda'da yapmadık, burada da yapmayacağız. Bizim takımın anlayışında katı defans yok. Futbolcuların mantalitesinde yok. Mustafa'da hiç yok. Ama şuurlu ve akıllı olmamız lazım. Seyirci mutlaka galibiyet bekliyor. Ama şu da unutulmasın, beraberlik bizi finallere götürecek.

Topu yere indirmeliyiz
Burada dikkat edeceğimiz ne var? Eğer topu havaya kaldırırsak, (ki oyunun İrlanda'daki bazı bölümlerinde böyle oldu) bu oyun stiline girmekle rakibimizin üstünlüğünü kabul etmiş oluyoruz. Bakın İstanbul'daki G.Saray-Chelsea maçına... Oyun dikkatli izlenirse, her ayağına alan G.Saraylı defans adamı topu ileri doğru şişirdi. Ve netice hüsran oldu. Halbuki İngiltere'deki ilk maçta topu yere indirdiği vakit, G.Saray Chelsea'den çok daha iyi oynadı. Chelsea de ne yapacağını şaşırdı!

İrlanda'nın da Chelsea'den farkı yok. Siz Adalar'daki futbola uygun oynamaya kalkarsanız, kazanmanız zorlaşır. Yani bırakın Türkiye'yi, Almanlar, İtalyanlar ve İspanyollar da bunu beceremez. Dublin'de topu yere indirip paslaştığımız vakit, İrlanda sahada kayboldu.

Kaderimiz kendi elimizde
Yani bizim futbol tarzımız kaderimizi tayin edecek. Topu yere indirip, telaş etmeden, topun sahibi olup iyi kullanırsak, hem rakibi moralman çökertiriz hem de netice alırız. Çünkü bizim oyuncularımız; Sergen, Ogün, Abdullah, Alpay, Hakan Şükür, Arif, Okan, Ümit, Tayfur, hepsi teknik olarak İrlandalılar'dan iyi. En az onlar kadar da koşuyor. Demek ki kendi mantalitemizi yansıtırsak, kaybetmek çok zor. Telaş yok, vatan-millet Sakarya hiç yok. Bilinçli olursak, biraz da şansımız yaver giderse finallere gideriz.

Bu tip maçlarda rakip Adalı ise yan toplarda kaleciye büyük görev düşer. Dublin'deki mükemmel Rüştü'yü inşallah tekrar görürüz. İyi kaleci böyle maçlarda takımı ateşleyen ve kurtaran adamdır.

Finaller bizim kafamızda ve ayağımızda. Kaybetmemiz için hiçbir sebep yok.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır