kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ağa'nın Arjantin macerası
Sakıp Ağa, Arjantin Devlet Başkanı Menem'e yeni 10 milyonluk banknotlardan bir tane verdi, karşılığında "Enflasyonu" yenmenin püf noktalarını öğrendi

AVRUPA, Asya ve Afrika'dan sonra dev yatırımlarını dünyanın öbür ucuna, Güney Amerika'ya da taşıyan Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, iki yeni fabrikanın açılışı için gittiği Brezilya ve Arjantin'de hem iş hem keyif yaptı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de ABD'nin Dupont şirketiyle ortak bir "Kord bezi" fabrikası kuran Sakıp Ağa, yine Dupont ile Brezilya'nın Salvador şehrinde kurdukları kord bezi tesislerini de hizmete açtı. Sakıp Ağa, temasları sırasında 10 Aralık'ta görevini devredecek Arjantin Devlet Başkanı "El Turco" lakaplı Carlos Menem tarafından da kabul edildi.

Arjantin Devlet Başkanı'na önce gümüş bir tepsi sunan Sakıp Ağa, ardından da yeni 10 milyon liralık banknotlardan hediye edip, "Siz de Arjantin'de enflasyonu nasıl sıfıra indirdiğinizi öğretin" diyerek Menem'den taktik aldı.

Sakıp Ağa, temaslarından arta kalan zamanlarında da, yaz mevsimini yaşayan Buenos Aires ve Salvador'da güneşin, yemyeşil parkların keyfini çıkardı ve çimenlerin üzerinde bikinileri ile deprem stresinden uzak güneşlenen genç kızlarla, delikanlılarla uzun sohbetler yaptı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır