kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Bakan Aydın'ın cevabı!

Köprüye yapılan yüzde 100 oranındaki son zam üzerine SABAH-İSTANBUL'un İstanbullular'la el ele verip başlattığı kampanya bazı milletvekillerini harekete geçirmişti... Örneğin, Fazilet Partisi Milletvekili Abdülkadir Aksu, Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın cevaplandırması isteği ile bir soru önergesi vermişti...

Aydın, aylar sonra bu soruya yanıt verdi... Ancak yanıt verirken zammın arkasındaki asıl amacı gizleyemedi...

"Köprü geçiş ücretlerine enflasyon oranı üzerinde zam uygulanmasının en büyük nedeni, köprülerde trafiğin çok yoğun olması ve para alışverişindeki süreyi ve bozuk para temini sorununu ortadan kaldırmaktır..."

Aslında bu yanıtla söylenmek istenen şu:

"Köprülerden o kadar çok geçiş var ki; zam yapıp bunu azaltabilir miyiz diye düşünüyoruz... Buna da bozuk para gerekçesini kılıf olarak belirtiyoruz..."

Benim gözlemime göre köprülerde bozuk para sorunu devam ediyor... Merak ediyorum; acaba Sayın Aydın bu durumu kökünden çözümlemek için ücreti 10 milyon lira yapmayı da mı düşünüyor!

*

Bayındırlık Bakanı, verdiği cevapta devam ediyor:

"Otoyol ve köprülerden alınan geçiş ücretleri ile tesislerin amortisman, bakım, işletme ve idame masrafları karşılanmakta ve benzeri tesisler için finansman sağlanmaktadır."

Yapmayın Sayın Bakan!

Bu köprüler kendilerini amorti edeli yıllar oldu...

Gişelerden toplanan paralarla bırakın köprülerin maliyetini inşaasını düşündüğünüz tüp geçidin finansmanını bile sağladınız..

Kaldı ki; İstanbul'un çevre yolları mısır tarlası gibi...

Gişelerden toplanan paraları Kamu Ortaklığı İdaresi'ne göndereceğinize birazıyla asfalt dökseniz, çevre yollarını adam etseniz olmaz mı?

Bir hafta izin istiyorum

Amacım beni telefonla arayan her İstanbullu ile konuşmak, kenti hergün sokak sokak dolaşmak, en az iki belediye başkanına yaptığı yanlışları anlatmak...

Bütün bunları cumartesi, pazar ve bayram tatillerinde de yaptım... Bütün bir yıl sadece 4 gün izin kullandım...

İnanın yoruldum...

Hepinizden bir hafta izin rica ediyorum...

Hasta olan polis ailelerine işkence yapılıyor
İki gündür polis eşleri arayıp dert yanıyor... "Erdal Abi, hastalarımıza işkence yapılıyor" diyor... Haklılar!

Neden mi?

Çocuğu, kendisi rahatsızlanan polis eşleri Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan polikliniğe gidiyorlardı... Buradaki doktorlar muayeneden sonra gerekli görürse hastayı Cerrahpaşa veya bir başka hastaneye sevkediyordu..

Şimdi sistem değiştirilmiş...

Cerrahpaşa, Çapa gibi üniversite hastanelerine sevkedilmesi gereken emniyet mensuplarının veya eşleri ile çocuklarının Koşuyolu'ndaki Polis Hastanesi'ne gitmeleri şartı getirilmiş...

Düşünün; Bağcılar'da, Güngören'de veya Avcılar'da oturan bir polisin eşi veya çocuğu önce Vatan Caddesi'ndeki polikliniğe gidecek... Buradaki doktor ön muayeneden sonra Koşuyolu'ndaki Polis Hastanesi'ne gönderecek... Burada tekrar muayene olacak ve Cerrahpaşa'ya sevk alacak..

Beni arayan polis eşleri, "Erdal Abi eşlerimiz sabaha kadar çalışıyor... Kadın başımıza çocuğumuzu akşama kadar kapı kapı nasıl gezdirelim?" diye soruyor...

Haklılar...

Bana göre bu gerçek anlamda işkence..

Dilerim ¤Emniyet Müdürü Hasan Özdemir bu işkenceye mani olur...

İstanbullular'ın dert köşesi

ŞİŞLİ
Şantiye elektriği

AYAZAĞAKÖYÜ Belediye Blokları'nda oturuyoruz. Blokların yüzde 80'i dolu olmasına rağmen hâlâ şantiye elektriği kullanıyoruz. Voltaj düşüyor.

Blok sakinleri

KALAMIŞ
Önlem alındı mı?

DEPREMDE riskli bölge olarak gösterilen sahil kesimi için bir önlem alındı mı? Çünkü yıllardır yüksek binalara izin verdiler. Bunun cevabını başkan vermeli. Ümit Selçuk


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır