kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kriz riski düşüyor
DÜZENSİZ kalp atışlarını önlemek amacıyla hastalara verilen Adenosine adındaki ilacın aynı zamanda kalp krizinin yolaçtığı zararları da önleyebileceği belirlendi. North Carolina Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları bu ilaca çok güvendiklerini söylüyor.

Kirece geçit yok
DİZLERDE meydana gelen bir tür kireçlenme olan osteoarthritis için en iyi ilacın reçetesiz satılan Glucosamine sulfate olduğu bulundu. Doktorlara göre dizde bir tür eklem yerleri yakınlaşması olarak bilinen hastalığa tutulan hastalara bu ilacı öneriyor.

Önce takvime bak
KADINLARIN göğüs ameliyatı olması için seçecekleri günün önemli olduğu açıklandı. Araştırmacılar menapoz öncesini yaşayan hastaların, özellikle adet (regl) zamanlarının 3 ila 12'inci günleri arasında ameliyat olmalarının iyi olmadığını söylüyor. Bu istatistiki bir saptama. Nedeni ise belirsiz.

Hülya Koçyiğit'in kızı hayali ihracat sanığı
HÜLYA Koçyiğit'in kızı Gülşah Alkoçlar'ın aleyhine, toplu gümrük kaçakçılığı suçundan dolayı Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sahibi olduğu Teleski Turizm Tekstil ve Ticaret Limited Şirketi'nin, Tunus'a ihraç ettiği 3 bin adet montun birim fiyatını yüksek gösterip daha yüksek KDV aldığı iddiasıyla hakkında dava açılan Gülşah Alkoçlar hakkında 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Saniye ERGÖNÜL (SHA)

Topal'ın kardeşi yeğenlerini istiyor
Ömer Lütfü Topal'ın kardeşi Kamil Topal'ın, kardeşinin imam nikahlı eşi Birsu Hilal Altıntaş'tan olma 2 çocuğunun velayetini almak için açtığı davanın görülmesine devam edildi. Topal'ın avukatı Orhan Yet ve Altıntaş'ın avukatı Nurtekin Deniz taraflar arasında anlaşma durumu olduğunu ve bunun için kendilerine süre tanınmasını istediler. Hakim duruşmayı erteledi.

Neslihan SÖZEN (SHA)

AIDS'li kana ağır tazminat
YARGITAY 4. Hukuk Dairesi, Siverekli Müzeyyen Işıkgöz'e Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yaptığı doğumdan sonra verilen kanın AIDS'li çıkması üzerine, aile fertlerinin Sağlık Bakanlığı ve Kızılay aleyhine açtığı tazminat davasında, 15 milyar liralık manevi tazminata ilişkin yerel mahkeme kararını onadı. Yüksek Mahkeme, mahkemenin aileye maddi tazminat ödenmesine gerek olmadığına ilişkin hükmü ise bozdu. Bu kararın ardından, manevi tazminata ilişkin hüküm kesinleşirken, yerel mahkeme yeni bir yargılamadan sonra tazminat miktarını belirleyecek. Manevi tazminatı ödemek için Yargıtay kararını bekleyen davalı idareler, kararın kesinleşmesiyle aileye manevi tazminatı ödemek zorundalar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır