kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adnanlının Meclis hedefi
Adnan Hoca ve müritlerinin, dokunulmazlık zırhına bürünerek fikirlerini daha rahat yaymak için TBMM'ye girmeye çalıştıkları, parti olarak da DYP'yi seçtikleri öğrenildi

İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'nde gözaltında tutulan Adnan Hocacılar'ın, fikirlerini yaymak için TBMM'ye girmek ve dokunulmazlık kalkanından yararlanmak istediği, ancak yaşam tarzları FP ile uyuşmadığı için DYP'yi seçtikleri öğrenildi. Adnan Hocacılar'ın adının son zamanlarda sık sık DYP İstanbul İl Yönetimi ile birlikte anılması ve şantaj yaptıkları politikacılar arasında muhaliflerden Mehmet Ağar, Meral Akşener ve Celal Adan'ın bulunmasının da bunun göstergesi olduğu kaydedildi.

Çiller kanadına yakınlığıyla tanınan Ersin ve Ersen Alacadağ kardeşlerin, Adnan Hoca'nın uzun zamandır müriti oldukları iddia edilirken ağabey Ersin Alacadağ'ın yeni yapılacak olan Kadıköy İlçe Kongresi'ne kadar istifa etmediği takdirde il delgesi olarak kalacağı belirtildi. Son yapılan DYP İstanbul il kongresinden önce İl Gençlik Kolları Başkanı olan Ersen Alacadağ'ın kanalıyla Adnan Hoca'nın muritlerinin DYP'ye kaydırılmak istendiğini de iddia edildi.

SANTAJ
Zengin müritlerinden ve şantaj yaptığı kişilerden aldığı paralarla, manken Gülay Pınarbaşı'nın gözdesi olduğu 5 kişilik harem kuran, tarihi eserlerle dolu 'saray yavrusu gibi' evler alan Adnan Oktar'ın da şantaj malzemelerini, ADB'den kredi kartıyla kiralanan şifreli bir web sitesinde depoladığı belirlendi. Tarikatın, bu yöntemi güvenlik için tercih ettiği, sitedeki bigi ve görüntülerin, şantaj bittikten sonra imha edildiği ortaya çıktı. Öte yandan, Adnan Hoca'nın evlerine düzenlenen baskında bulunan tarihi eserlerle, süper lüks otomobillerine polis tarafından el kondu. Bu malların, sözde tarikatın para kaynakları belirleninceye kadar tutulacağı bildirildi.

Adnan Hoca'nın bayan müritlerini iki gruba ayırdığı da öğrenildi. Birinci gruba, tarikata yeni giren genç kızların yer aldığı ve onlara çok saygılı davranıldığı, "bacı" diye hitap edildiği, "el sürülmediği" belirtildi. Aradan belirli bir süre geçip, karşılıklı güven ortamı oluşunca, bu genç kızların şantaj malzemesi olarak kullanıldığı anlaşıldı. Adnan Hoca'nın, nüfuslu erkeklere şantaj yapmak için "yem" olarak kullandığı bu kızlara, "Size günah işliyormuşsunuz gibi gelebilir. Ama biz ulvi bir hizmet veriyoruz. Allah katında sevaba gireceksiniz" dediği de ifade edildi. Ancak, sürekli cinsel ilişkiye zorlanan bu kızların arkasından "motor" diye konuşulduğu ileri sürüldü.

12 MÜRİT SERBEST
Bu arada, İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul DGM'ye sevkedilen Melisa Baykal, Beyza Bayraktar, Naciye Billur Güven, Ebru Yılmaz Atilla, Banu Şener, Banu Fişek, Ebru Akyüzalp, Zeynep Derelioğlu, Ulviye Didem Ürer, Aslıhan Hantal, Serbülent Özgiray ve Yakup Balaman DGM Cumhuriyet Savcıları Ahmet Gürses ve Mehmet Süslü tarafından sorgulandı ve serbest bırakıldı.

DYP'li Alacadağ mürit çıktı
ADNANLI saltanatının müritleri arasında iş ve moda dünyasının dışında politikadan da isimler var. DYP'de geçtiğimiz hafta yapılan İstanbul İl Kongresi öncesine kadar Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ersin Alacadağ ile İl Gençlik Kolları Başkanı olan kardeşi Ersen Alacadağ'ın Adnan Hoca'nın müritleri arasında bulunduğu belirlendi. Kadıköy DYP'den 31.sıradan il delegesi olan Ersin Alacadağ, son yapılan İstanbul il başkanlığı seçimlerinde teşkilat başkan yardımcısı görevine tekrar seçilemedi. Şu anda DYP'de il delegesi olan ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu bittikten sonra, serbest kalması durumunda partisindeki görevine geri dönecek olan Ersin Alacadağ, aynı zamanda Kültür eski Bakanlarından Namık Kemal Zeybek'in de damadı. Çiller, kanadına yakınlığıyla tanınan Ersin ve Ersen Alacadağ kardeşlerin, Adnan Hoca'nın uzun zamandır müriti oldukları iddia edilirken ağabey Ersin Alacadağ'ın yeni yapılacak olan Kadıköy İlçe Kongresi'ne kadar istifa etmediği takdirde il delgesi olarak kalacağı belirtildi.

Son yapılan DYP İstanbul il kongresinden önce İl Gençlik Kolları Başkanı olan Ersen Alacadağ'ın kanalıyla Adnan Hoca'nın muritlerinin DYP'ye kaydırılmak istendiği de iddia edildi.

Veli SARIBOĞA

Prensi aranıyor
POLİSİN, Silivri'deki çiftliğe düzenlenen Operasyondan son anda kurtulan Bahadır Güven'i her yerde aradığı bildirildi. Tarikat içinde "Prens" olarak anılan Bahadır Güven'in, bütün para akışını kontrol ettiği ve Adnan Hoca'nın servetini yönettiği anlaşıldı. Adnan Oktar'ı da yönlendirdiği, hatta "sembol" olarak kullandığı söylenen Bahadır Güven'in kasa görevini sürdürdüğü kaydedildi. Gözaltındaki Fırat Develioğlu'nun, tarikatta Bahadır Güven'den sonra "ikinci adam" olduğu, tarikatın yapısı, hiyerarşisi ve para kaynakları hakkında itiraflarda bulunduğu öğrenildi. Develioğlu ile Güven'in şirketlerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden önemli ihaleler aldığı da belirlendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır