kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller'in uyanıklığı: Aynı ceketi giydi
Çiller, Meclis'e altı yıl önce Beyaz Saray'da giydiği ceketle geldi. Clinton ile aynı anda çıkış kapısına yöneldi

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda tarihi bir konuşma yapan ABD Başkanı Bill Clinton'ın dikkatini çekebilmek için sessiz bir çaba harcadı. Çiller'in bu çabası kıyafetine de yansıdı. Çiller Genel Kurul'a 1993'te Başbakanken Beyaz Saray'da giydiği kıyafetin aynısıyla geldi. Kendisi için ayrılan yere değil, Clinton'ın görebileceği ön sıralara oturdu. Gözlerini Clinton'dan bir saniye bile ayırmadı.

KARŞILAŞMA ÇABASI
Clinton sözlerini bitirip çıkışa doğru yöneldiği anlarda Çiller de çoktan yerini terk etmişti. Salon'un bir başka kapısına doğru hareketlenen Çiller'in bir süre Clinton'ın çıkışını beklercesine merdivenlerde oyalanması dikkat çekti. Çiller Salon'u terk etmek için seçtiği kapı Clinton'ın dışarı çıktığı kapının hemen yanı olması gözden kaçmadı.

Clinton'ın TBMM kulisinde oyalanması nedeniyle, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte bir süre ABD Başkanı'nı bekleyen Çiller, rötar uzayınca beklemekten vazgeçti ve TBMM'den ayrıldı. Çiller, Çankaya Köşkü'ndeki Devlet Nişanı ödül töreni sırasında Clinton'ın "Hi Tansu" selamıyla yetinmek zorunda kaldı.

BU İLK DEĞİL
DYP lideri, dün TBMM'de olduğu gibi uluslararası toplantılarda da Clinton'la görüşebilmek için büyük çaba harcadı. Zaman zaman protokol kurallarını altüst etme pahasına Clinton'ın yanına giden Çiller'in özellikle İsrail Başbakanı İzak Rabin'in cenaze töreninde ABD Başkanı'na ulaşabilmek için önündeki pek çok devlet başkanı ve yabancı bürokratı geçerek ilerlemesine ilişkin fotoğraflar uzun süre belleklerden silinmedi.

Tansu Çiller'in üçüncü ABD ziyareti ise 1995 Nisan'ında oldu. New York'ta 4 gün kaldıktan sonra Washington'a geçen Çiller, Başbakan sıfatıyla Clinton'la son görüşmesini burada yaptı. Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te Çiller ve Clinton görüşürken, ABD'nin First Lady'si Hillary Clinton'ın gazetecilerin arasından geçip pencereye yaklaşarak içeri bakması günlerce espri konusu oldu. Çiller bu gezisi sırasında Clinton'a Vakko'dan aldığı kırmızı zemin üzerine, geometrik desenli kravatı hediye etti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır