kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Clinton depreme yakalandı
Başkan Clinton, İzmit'te bir bebeği severken 3.5 büyüklüğünde artçı deprem oldu. Hiç telaşlanmayan Clinton bebeği öpmeye devam etti

ABD Başkanı Bill Clinton, dün İzmit Doğukışla Çadırkenti'ni ziyaret edererek, depremzedelere moral verdi. Clinton, ziyareti sırasında depremi bizzat yaşadı. 3.5 şiddetindeki deprem, 7 aylık Erkan Işık adlı bebeği kucağına alıp severken meydana geldi. Bölge 3.5 şiddetindeki bir depremle hafif sallandı. Clinton hiç bir şey olmamışçasına bebeği sevmeye devam etti.

HERKESE TEŞEKKÜR
Clinton depremzedelere hitaben yaptığı konuşmaya, "Deprem sonrası hayatı yeniden kuranlara çok teşekkür ederim'' diye başladı ve şöyle sürdürdü:

"Durumunuzun belirsizlikler içinde olduğunu, özellikle yeni bir deprem daha ülkenizi vurduktan sonra, endişelerinizin canlı olduğunu biliyorum. Ailem adına da bir şey söylemek isterim; eşim ve kızıma burada konuk olduğumuz çadırlarda bu yakınlığı hissettirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Felaketten sonra 87 ülkenin Türkiye'nin yardımına koşmasından ve yardıma koşanlardan birinin de komşunuz Yunanistan olmasından çok duygulandım. Yunanistan'da da halk deprem altında kalınca Türk insanı da onların yardımına koştu. Bölgenin insanları birbirleriyle rahat geçinebiliyor ve geçinmelidir de. Onlar geçinmeye başladıktan sonra, çocuklarımız için daha güzel yarınlar olacak.''

YARDIM SÜRECEK
Clinton, Doğukışla'daki çadırların çoğunluğunun ABD'den geldiğini ve yeni gelecek 500 çadırın da son depremin meydana geldiği bölgeye gönderileceğini bildirdi. Clinton, "Biz de ABD'de sizin için, normal hayata dönmeniz için, elimizden geleni yapacağız. İyi günlere kavuşmanız için hep arkanızdayız ve son depremden zarar gören bölgeye de yardım göndereceğiz'' dedi.

Hillary Clinton da, çadırkentte bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bugün burada çocukları ve çocuklar için yapılan yardımları görmekten çok memnun olduk. Ve anladık ki; olanlara rağmen hâlâ moraliniz çok yüksek'' dedi.

Clinton'In deprem bölgesi İzmit'te bulunan Doğu Kışla Çadırkenti'ni ziyareti öncesinde, çadırkentte yaşayan vatandaşlar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İşte depremzedelerin tepkisi:

* Adil Semiz: Clinton'un gelmesi çok iyi. Çadırkentten memnunuz. Allah devletten, milletten razı olsun.

*Ahmet Akyüz: ABD bize çok yardım yaptı. Clinton'ın bu yardımları yerinde görmesinin çok olumlu.

*Ahmet Kızılcık: Clinton'ın çadırkenti ziyaret etmesi olumlu. Ancak, gelsin, görsün: göstermelik bir şey yapılıyor burada. Polis karakolunun kurulması güvenliğimiz için iyi ama çadırkentte tuvalet sorunu var.

*Sebahattin Çınar: Clinton gelince bir anda ilgi odağı oldu burası. İhtiyaçlarımız da hemen karşılandı.

*Emine Arat: Clinton'ın gelmesi fazla bir şey ifade etmiyor. Başbakanımız, bakanımız, belediye reisimiz gelsin isterdik. Bunları hâlâ göremedik. Yine de teşekkür ediyoruz. Depremden sonra bize en büyük yardımı sivil kuruluşlar, vakıflar ve gönüllü dernekler yaptı.

*Sultan Keskin: Clinton sağolsun, varolsun, bizim için geliyor. O yapacağını yaptı da başkaları yapmadı!

*Fatih Kahraman: Clinton'ın gelmesi iyi, bol bol oyuncak dağıtsın, kitap-defter dağıtsın.

İZMİT'TE DE AŞK BAŞKADIR
Ankara temasları sırasında aşk tazeledikleri görülen Clinton çifti, İzmit'te birbirlerine çok sıcak davrandı. Çift, çadırkenti ziyareti sırasında sık sık el ele tutuşarak halkın içine girdi. Clinton kürsüde konuşma yaparken, şemsiyesini korumaların değil de Hillary Clinton'ın tutması dikkat çekti. Kürsüden inerken de Clinton eşinin kolundan tutarak yardım etti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır