kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'ten deprem uzmanlarına: susun
Deprem senaryoları ile vatandaşın yüreğini ağzına getiren hocalara konuşma yasağı geliyor. Ecevit genelge hazırlandığını açıkladı

HER gün gazete ve TV'lerde yeni deprem senaryoları üreten uzman ve hocalara Başbakan Bülent Ecevit'ten uyarı geldi. Ecevit hocaların yorum ve tahminlerinin halkın moralini bozduğunu belirterek, bu uyarıların halka değil yetkili makamlara yapılmasını istedi. Ecevit, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir genelge yayınlanacağını açıkladı.

Önceki gün Başbakanlık çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ecevit, depremle ilgili spekülasyonlara değinerek uzmanların yaptığı her açıklamanın halkta paniğe yol açtığını hatırlattı.

Uzmanların akıllarına gelen her tahmini halka açıklamaması gerektiğini söyleyen Ecevit, hocaların ellerindeki verilerden çıkardıkları yorum ve tahminleri ilgili bakanlıklara bildirmeleri halinde hızla çare aranabileceğini hatırlattı.

Ecevit şu mesajları verdi:

MORAL BOZMAYIN
* Jeoloji uzmanları son günlerde olası depremler konusunda tahminleri, önemli bulguları her gün kamuoyuna açıklamaya başladılar. Bu da halkın moralini bozuyor. Herkes yarın bir deprem olabilir kaygısı içinde yaşar duruma getiriliyor. Tabii uzmanların niyeti de bu değil. Ama her aklına geleni büyük bir olasılık gibi açıklaması vatandaşlarımızı çok telaşa kaptırıyor.

* Bu konuda yapılması gereken şey şudur. Uzmanlar depremler ve doğal afetlerle ilgili kendi beklenti, tahmin ve önerilerini bize bildirirler. Zaten bazıları bunu yapıyor. Biz de ona göre uzmanların katkısıyla gerekli ve alınabilecek tedbirleri almak için elimizden gelen çabayı gösteririz, zaten göstermekteyiz. Önümüzdeki günlerde bu konuda Başbakanlık'ın bir genelgesi de yayınlanacak.

ECEVİT'TEN RİCA
*Benim uzmanlardan dileğim vatandaşlar arasında paniğe, moral bozukluğuna neden olabilecek açıklamalar yapmaktan kaçınmalarıdır. Dediğim gibi bize tavsiye ve uyarıları varsa bunları süratle değerlendirmeye hazırız ve zaten değerlendirmekt!eyiz. Elden gelen tedbiri alıyoruz, onun ötesinde Allah'ın takdirine bırakmak lazım.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır