kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meleklere veda
Gülseren, Çiğdem, Gülden ve Zuhal: Yürekleri sevgiyle dolu, üçü kardeş dört hemşire. 17 Ağustos'un bu adsız kahramanları, 12 Kasım'ın kurbanı oldu... Enkazın altından Çiğdem, Gülden ve Zuhal'in cesetleri çıkarıldı. Gülseren ise 6.5 saat sonra kurtarıldı!

Düzce'nin Uzunmustafa Mahallesi'nde oturan Alkan ailesinin en büyük kızıydı Gülseren. Düzce Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyup hemşire olmuştu. Kız kardeşleri Gülden ve Çiğdem de aynı yolu izleyerek ablaları gibi hemşire olmuştu. Aralarına Çiğdem'in sıra arkadaşı Zuhal de katılmıştı. Birbirlerine can dostu olmuşlardı.

Çiğdem'le Zuhal birer saat arayla doğmuş ve Düzce'nin Aydınpınar Mahallesi'ndeki özel bir sağlık merkezinde işe başlamışlardı. Çiğdem, Gülseren, Zuhal ve Gülden, 17 Ağustos depreminin ardından gönüllü olarak Düzce Belediyesi'nin Gezici Sağlık Ekibi'ne katılarak Gölyaka, Sakarya, İzmit, Gölcük ve Yalova'da günlerce depremzedelerin yaralarını sarmışlardı.

Yüzlerce vatandaşa şifa dağıtan bu dört iyilik meleğini 12 Kasım Düzce depreminde acı bir son bekliyordu. Depremin olduğu gün Zuhal, Gülseren ve Gülden kent merkezinde bir süre gezdikten sonra Aydınpınar Mahallesi'ndeki sağlık merkezinden Çiğdem'i almaya gittiler.

KOCA BİNA DÜMDÜZ OLDU
Zuhal Çiğdem'den nöbeti devralacak, üç kız kardeş de evlerine dönecekti. Ancak saatler 18.58'i gösterdiğinde 5 katlı bina bir anda beşik gibi sallanmaya başlamıştı. Daha ne olduğunu anlayamadan koca bina dört iyilik meleğinin üzerine çökmeye başladı. Kaçmaya çalıştılar ancak koca bina kimsenin kaçmasına olanak vermedi ve büyük bir gürültü ile çöktü.

Sağlık merkezinin enkazına koşan vatandaşlar da içerdekileri kurtarmaya çalıştı. 6.5 saat süren çalışmanın ardından Gülseren enkazdan yaralı olarak kurtarıldı ama aynı yerden çıkarılan kardeşleri Gülden ve Çiğdem ile arkadaşı Zuhal o kadar şanslı değildi. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığında Gülseren, henüz kardeşlerinin ve arkadaşı Zuhal'in öldüğünü bilmiyor, ziyarete gelen yakınlarına kız kerdeşleriyle arkadaşı Zuhal'i soruyordu.

Merdivenler çökünce...
Durumu iyiye giden Gülseren, deprem anını korku dolu gözlerle, titreyen dudaklarla anlatıyordu. O gün Zuhal ve Gülden'le alışveriş yaptıktan sonra Çiğdem'i almaya gittiklerini söyleyen Gülseren, "Çiğdem nöbeti Zuhal'e devredecek, biz de eve dönecektik. Tam çıkacaktık, o kurkunç dakikaları yaşamaya başladık. Merdivenlere doğru koştuk ama iş işten geçmişti. Sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda bir meslektaşım bana tebessümle bakıyordu," diyordu.

Bolu'da 4.8 artçı: Hasarlı evler çöktü
BOLU'DA artçı sarsıntılar sürüyor. Kentte dün de saat 19.51'de 4.8 şiddetinde artçı bir deprem oldu. Orta büyüklükteki sarsıntı, Karamanlı mahallesindeki hasarlı evlerin bir bölümünün yıkılmasına neden oldu. Polis ekipleri, yaptıkları anonslarla vatandaşları evlerine girmemesi için uyardı. Çadırların yetersiz kaldığı Bolu'da yüzlerce kişi sağanak yağmurda sığınacak yer arayışına girdi. Artçı sarsıntı, Vali Nusret Miroğlu'nun bir ulusal televizyonun canlı yayınında olduğu sırada meydana geldi. Televizyonun yayını kesilirken, bir süre haberleşme sağlanamadı. Valilik binasındaki Kriz Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren görevliler, dışarıya çıktı. Vali Miroğlu, Kriz Merkezi yakınındaki karavana geçerken, Kriz Merkezi görevlileri de karavanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Son durum
Ölü549
Yaralı3.299
Yıkılan bina715


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır