kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Dünya Bankası kredisi tamam
Dünya Bankası (DB), deprem nedeniyle Türkiye'ye toplam 757 milyon 530 bin dolarlık kredi verilmesini onayladı. Banka'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, iki kısımdan oluşan kredinin 252 milyon 530 bin dolarlık birinci kısmı Acil Deprem İyileşme Kredisi çerçevesinde verilirken, 505 milyon dolarlık ikinci kısmı ise Marmara Depremi Acil Yeniden İmar Projesi kredisi olarak verilecek. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber, Düzce depreminin, önlemlerin aciliyetini doğruladığını bildirdi.

Yükseliş Koleji'nin iflası isteniyor
Cumhurbaşkanı Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel'e ait Yükseliş Koleji'nin işletmecisi Özel Yükseliş Lisesi Eğitim Öğretim Limited Şirketi'nin iflası istendi. Hacı Ali Demirel'den alacağı bulunan Hidayet Fırıncıoğlu, 778 milyon liralık alacağının icra emriyle ödenmesini istedi. Demirel'in bu borcu ödememesi üzerine Fırıncıoğlu, Ankara 9. Asliye Mahkemesi'ne başvurarak Özel Yükseliş Lisesi Eğitim Öğretim Ticaret Limited Şirketi'nin iflasını istedi.

2000 yılı bütçesi için Ankara'da panel
2000 yılı bütçesi ekonomi uzmanları, milletvekilleri ve azeteciler tarafından masaya yatırılıyor. Gazi Üniversitesi'nin düzenlediği "2000 Yılı Bütçesi ve Hedefleri" paneli, 18 Kasım'da yapılacak. Panele konuşmacı olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Masum Türker, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Durmuş Öztek, ATO Başkanı Sinan Aygün, Sabah Gazetesi Ekonomi Muhabiri Okan Müderrisoğlu ve Gazi Üniversitesi Maliye ve Vergi Hukuku Araştırma Merkezi Müdürü Şükrü Kızılot katılacak.

FED faiz yükseltti
UluslararasI piyasaların nefesini tutarak izlediği ABD kısa vade faizleri sonunda yükseldi. ABD Merkez Bankası dünkü toplantısının ardından yaptığı açıklamada kısa vade faizleri binde 2.5 oranında yükselterek 5.25'e çıkardığını açıkladı. Açıklamada bu artırımın ABD ekonomisi üzerinde enflasyon tehdidinin devam ettiğini ifade ettiği belirtildi.

Kamulara Y2K tatili
2000 Yılı Danışma Kurulu, mali işlem yapan kamu kurumlarının 31 Aralık'ta müşteri işlemlerini yarım gün yapması ve öğleden sonranın tatil edilmesi konusunda karar aldı. DPT Yönetim Bilgi Merkezi Başkanı Selçuk Kavasoğlu, dün İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen 2000 Yılı Problemi konulu seminerde yaptığı konuşmada, "Tatil hususu, 2000 Yılı Problemi Danışma Kurulu tarafından kabul edilmiş olup, Başbakanlık'a iletilecektir" dedi.

THY İç Hatlar'a yine zam
THY iç hat bilet ücretlerine, ortalama yüzde 3.98 oranında zam yapıldı. THY'den yapılan açıklamaya göre, yeni ücret tarifesi 1 Aralık Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak. Açıklamada, iç hat ücretlerine yapılan zamların ekonomi sınıf ücretleri için geçerli olduğu, ''business class'' servisi bulunan hatlarda bu servisin ücretlerinin, normal ücretlerin yüzde 50 artırımlısı uygulanacağı da kaydedildi. Buna göre İstanbul-Ankara 36 milyon 500 bin olurken, Ankara-Trabzon 30 milyon, İstanbul-İzmir de 36 milyon 500 bin oldu.

Perakende Konferansı başlıyor
26-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Perakendecilik Konferansı 99'da (UPK 99) üst düzey ve yabancı uzmanlar buluşuyor. Konferansın bu yılki ana teması 'Müşteri Sadakatini Kazanmak ve Korumak'. AC Nielsen Zet ve Nokta Yayıncılık'ın ortaklaşa düzenlediği konferansın oturum başlıklarından bazıları şöyle: Sadakata Yatırım ve Geri Dönüşü, Kart Uygulamaları ve Etkisi, Sadakat İçin İletişim Stratejileri.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır