kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lüks otomobile sipariş yağdı
Lüks oto markaları fuarda büyük sipariş aldı. Başını Ferrari, Maserati ve Mercedes'in çektiği otomobiller sergilendikleri standda satıldı

Yüzyılın son otomobil fuarı Auto Show, en çok lüks otomobil firmalarını mutlu etti. Çünkü satın alacağı otomobiller için her yıl fuarı bekleyen ve otomobilleri tek tek inceleyerek kararını veren lüks otomobil müşterisi, beğendiği otomobili ya fuarda satın aldı ya da sipariş verdi.

Otomobil fuarının en çok iş yapacağı düşünülen son iki günü ne yazik ki, 12 Kasım'da Düzce'de meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depreme rastladı. Bu nedenle haftasonu fuar çok kalabalık olmadı. Ancak yine de, lüks otomobilde sipariş adetleri firmaların yüzünü güldürdü.

AGİT'E OTOMOBİL YAĞDI
Bugün İstanbul'da başlayan AGİT Zirvesi'nin araç sponsoru olan ve çoğu zırhlı 145 otomobil, 75 minibüs ve 10 otobüsü zirvenin hizmetine sunan Mercedes, fuarda toplam 15 tane otomobil sattı. Fuarda sergilediği ve anahtar teslim satış fiyatı 348 bin mark olan (91 milyar TL) CL ise Almanya'ya geri gönderiliyor. Ancak Mercedes Benz Türk, 2000'de getireceği 10 adet CL'nin müşterisinin şimdiden belli olduğunu belirtti.

Land Rover'ın ise fuarda segilenen modellerinden dördü satıldı ve çok sayıda da sipariş alındı. BMW, fuarda, 5 otomobil sattı ve bir çok model için ön satış yaptı. Honda, ilk kez fuarda tanıttığı ve sadece iki adet getirdiği yeni S2000'den ise 7 sipariş aldı. S2000'in fiyatı yaklaşık 30 milyar TL. Bu yıl 12 tane Ferrari satıldı. Fuarda ise 4 adet sipariş alındı. Maserati de fuarda 6 otomobil sattı.

Otonun Akmerkez'i Otokent satışa çıktı
Otomobil dünyasını buluşturacak Otokent'te bir çok galeri satıldıOtomobİle ilişkin her şeyi bir arada sunacak dev tesis Otokent'in satışına başlandı. İstanbul'un yeni yerleşim merkezlerinden biri olmaya hazırlanan Samandıra'da yapımına başlanan Otokent'te şimdiden pek çok galeri satıldı. Nevak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ak, durgun bir ekonomide Otokent'e olan talebin yüksekliğinin sevindirici olduğunu belirterek, Etibank tarafından uygun koşullarda 36 aya kadar vadeli kredi imkânı da sunduklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük otomotiv satış, servis ve bakım merkezini oluşturmak üzere bir araya gelen Medya Holding ve Nevak Şirketler Grubu, dev tesis yatırımına birkaç ay önce start verdi.

Otokent, 2-3 kilometrelik bir alan içinde, otomobil alıcısını, satıcısını bir araya getirecek ve tüketiciye her türlü hizmeti sunacak. Kurulacak havalimanına yakınlığıyla da ilgi çeken Otokent'te, galeriler, banka, dükkanlar, oto kuaförü, oto bakım merkezi, çok amaçlı mekanlar, cafe ve restoranlar yer alacak.

Otokent'te yaklaşık 1000 galeri bir araya gelecek. Müşteri istediği bir otomobille ilgili bilgiyi internet yardımıyla da elde edebilecek.

Otokent'e gelen ama parası olmayan bir müşteri, leasing, banka kredisi gibi imkânlara anında sahip olabiliyor. Trafik sigortası ve plaka işlemleri de hemen orada yapılıyor. Yani tüketicinin Otokent'e girip beğendiği otomobille çıkması hiç zor değil.

Otokent'te ikinci el otomobil pazarı da kurulacak. Ayrıca ticari araçlar için de kapalı bir mekan devreye girecek. Aileleriyle haftasonu Otokent'e gelenler için bowling salonu, sinema, bisiklet rampası, çocuk oyun alanları karting pisti gibi aktiviteler de bulunuyor. Eczanesi, camisi, postanesi ile adeta küçük bir şehir olan Otokent, 160 bin metrekare üzerinde yer alıyor. Tesis 3 yılda tamamlanacak ve hizmete girecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır