kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeni döneme POAŞ'la start
ÖİB, "Özelleştirme atılımı yeni bir döneme giriyor: Şimdi Petrol Ofisi" sloganı ile Petrol Ofisi'nin yüzde 51 oranındaki kamu hissesini bugün ihaleye açılıyor

Türkiye 2000 yılında enflasyonu ve bütçe açığını indirmek için özelleştirmede iddialı hedef belirledi. 2000 bütçesinde öngörülen 2.6 milyar dolarlık özelleştirme gelirinin sağlanması için start bugün Petrol Ofisi ile alındı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) bugün verdiği ilanlarla POAŞ'ın yüzde 51 oranındaki kamu hissesini blok olarak ihaleye çıkardı. İhaleye son teklif verme süresi 20 Ocak 2000 olarak belirlendi. Satışın ise Haziran 2000'de tamamlanması hedefleniyor.

"Özelleştirme atılımı yeni bir döneme giriyor: Şimdi Petrol Ofisi" sloganını kullanan ÖİB, ilanında Petrol Ofisi'nin özelleştirmesinin Türk ekonomisinde yeni olanaklar yaratacağı, bir itici güç, bir enerji kaynağı olacağını belirtti.

Dün basın toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı Yüksel Yalova POAŞ ihalesi ile ilgili bilgi verdi. Yalova, teklif sahiplerinin mali yapıları, iş stratejileri, nasıl ve hangi sürede finanse edeceklerini ihale komisyonu tarafından inceleneceğini belirtti. Yalova, "Buna göre Haziran'da hazırlanacak kısa liste daha önceki ihalelerden farklı olarak teklif sahiplerinin yeterliliğini de dikkate alacak" dedi. Yalova, özelleştirmeye inanmayan bürokratları hiçbir şekilde görevde tutmayacağını bir kez daha yineledi.

TÜPRAŞ 1. ÇEYREKTE
Yüsel Yalova, Tüpraş'ın yüzde 15-20 oranındaki hissesinin halka arzına ilişkin çalışmaların da 2000'in ilk çeyreğinde tamamlanmasının ve satışın Nisan ayının başında yapılmasının öngörüldüğünü söyledi. Dün düzenlenen basın toplantısında Türaş'ın satışı ile ilgili bilgiler de veren Yolava, şunları kaydetti: "Yüzde 15-20 arasında bir miktar hissenin halka yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda ikincil halka arz ile ilgili çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda Salomon Smith Barney ve Garanti Yatırım danışman olarak seçildi."

Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur bayar da halka arzın tamamlanması beklenen Nisan başında Tüpraş'ın yüzde 85-90 oranındaki kapasitesinin çalışır hale geleceğini söyledi.

Yalova bu yıl içide özelleştirme kapsamındaki kuruluşlara bütçeden 176 trilyon aktarıldığını, İsdemir'in zararının 31 trilyona ulaştığını, yıl sonunda rakamın 46 trilyona çıkacağını belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır