kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Eximbank kredisi büyük sürpriz oldu'
Eximbank Genel Müdürü Kılıçoğlu, "Clinton'ın kredi açıklaması sürpriz oldu" dedi ve ekledi: "Tahvil ihracı olumlu etkilenecek"

ANKARA- Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, ABD Başkanı Bill Clinton'ın, US Exim kananıyla 1 milyar dolar kredi vereceklerini açıklamasının tam anlamıyla bir sürpriz olduğunu belirtti. "Bu açıklama, geçen hafta başlattığımız tahvil ihracını da olumlu etkileyecektir" diyen Kılıçoğlu, dünden itibaren kredinin kullanım şartlarını araştırmaya başladıklarını söyledi.

Kılıçoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "ABD Başkanı'nın mesajından çıkardığımız sonuç, ağırlıklı olarak deprem bölgesindeki KOBİ'leri desteklemek üzere kredi sağlanacağı şeklinde. Ancak, US Exim'in formatında bu tür doğrudan kredi uygulaması yok. ABD tarafı, 'Türk KOBİ'leri için 1 milyar dolar ayırdım. ABD'den temin edecekleri yatırım ara malı ithalatını bu kredi kapsamında temin edebilirler' diyebilir.

US Exim, Türk firmalarını tanımadığı için pazarda deneyimli Türk Exim'in devreye girmesi istenir. Eximbank da bu krediyi aracı bankalar kanalıyla kullandırır. Biz kredinin ön şarta bağlı olmadan Türk Exim'e tahsis edilmesini istiyoruz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır