kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Merve yöntemi
Türbanlı öğrenciler, Merve Kavakçı'nın düğün kıyafetindeki gibi türbanın üzerine bere ve kapüşon geçirerek okula girdiler

Marmara Üniversi tesi Göztepe Kampusu önünde kılık-kıyafet genelgesine uymadıkları gerekçesiyle okula giremeyen türbanlı öğrencilerin eylemi son buldu. Polisin eylem yapmalarına fırsat vermediği türbanlı öğrenciler kendilerine uygulanan kılık-kıyafet yasağını ilginç bir uygulama ile delmeyi başardılar.

Uyguladıkları yöntem, türbanıyla Meclis'i karıştıran Merve Kavakçı'nın geçtiğimiz gün nikâhında giydiği türban üstü şapka modeline çok benziyordu. Türbanlı öğrenciler güvenlik noktasına girişte, bazıları türbanlarının üzerine bere ya da kapüşon takarak, bazıları da türbanlarını çıkarıp yerine şapka takarak yasağı delmeyi başardı.

Kapıda görevli bulunan güvenlik görevlilerinin de bu uygulamaya taraf olmaları dikkat çekti.

ÇIKIŞTA YİNE TÜRBAN
Üniversite içine başlarındaki bere ve kapüşonlarla giren türbanlı öğrenciler okul çıkışında yine kendilerine ayrılan odaya girerek burada türbanlarını takarak dışarı çıkıyorlar. Türbanlı öğrencilerin bu uygulaması üniversitenin uygulamaya çalıştığı kılık-kıyafet genelgesinin delindiği şeklinde yorumlanıyor. Öğrencilerin Merve Kavakçı'nın nikâh törenindeki görünümünden esinlenmiş olabilecekleri belirtiliyor.

DYP kongresi 100 milyara mal olacak
MUHALİFLERİ arasındaki bölünme nedeniyle bir dönem daha liderliği neredeyse garantileyen DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, 20 Kasım'daki kongre için kesenin ağzını açtı. Kongrenin bir günlük masrafı DYP'ye 100 milyar liraya mal olacak.

DYP'nin yeni liderini ve Genel İdare Kurulu'nu belirleyecek delegeler, 2 gün süreyle Ankara'da "krallar" gibi yaşayacak. 4 ve 5 yıldızlı otellerde ağırlanacak olan delegelere, kongreden bir gün önce de, Tansu Çiller tarafından yemek verilecek. Ancak delegelerin otellerdeki konaklama ve yemek giderleri dışındaki "ekstraları" karşılanmayacak. Kongre günü üç öğün kumanya dağıtılacak olan delegelere ayrıca, değeri 4.5 milyon lira olan deri çantalar içinde 2. Demokrasi Programı kitapçıkları hediye edilecek.

DYP kongresinde Tansu Çiller, eski Genel Başkan Süleyman Demirel'in, klasik taktiğini izleyecek ve önce genel başkanlık seçimini yaptırıp, ardından GİK seçimlerini gerçekleştirecek. Ayrıca, olası yeni muhalif gruplaşmaların parti yönetimini kilitlemesini engellemeye yönelik tüzük değişiklikleri de yapılacak.

Muhaliflerin Çiller aleyhine gerçekleştirmeyi planladıkları gösterileri engellemek için parti yönetimi "salon hakimiyetini" sağlamaya yönelik tedbirler aldı. Atatürk Spor Salonu'na, "davetiyesiz ve kartsız" hiç kimse alınmayacak.

Şebnem HOŞGÖR

Demirel: Af için kaygılanmayın
CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel Meclis'e geri gönderdiği af yasası için kaygıya gerek olmadığını söyledi. Demirel "Cumhurbaşkanının meclise geri gönderdiği tek yasa bu değildir, daha önceleri de geri gönderilen yasalar olmuştur. Meclis, bu konuda tekrar görüşecektir, tartışıp kararını verecektir. Telaşa düşecek birşey yok. Meclis'e gönderilen bir konu ile ilgili olarak kaygı duyulmasına gerek yok" dedi. Cumhurbaşkanı Demirel dün Talya Oteli'nde başlayan 5. AB-Akdeniz Ekonomik ve Sosyal Konseyler ve Benzeri Kurumlar Zirve'sinin açılışına katıldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni açan Demirel, Et 2000 tesisleri ile Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Hastanesi'nin kurdelasınıda kesti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır