kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sülbiye
Malzemesi
* 1 kg arpacık soğan
* 1 baş sarmısak
* 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 kg kuşbaşı et
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz, kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığımız nohutları ve etleri düdüklü tencereye alalım. Malzemenin üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave ederek, kısık ateşte eti ve nohutu haşlayalım. Bu arada arpacık soğanları ve sarmısakların kabuklarını soyalım. Bütün olarak tencereye alalım. Arasıra karıştırarak yumuşayana dek kavuralım. Haşlanan et ve nohutu tenceredeki suyu ile birlikte soğanlara ilave edelim. Ayrı bir yerde salçayı çok az su ile ezip, ilave edelim. Tuz, kırmızıbiber ve kimyonu ilave edelim. Kısık ateşte ve kapaklı olarak pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır