kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Müthiş finiş


Galatasaray, bu yıl Şampiyonlar Ligi macerasına kötü başlamıştı ama müthiş bir finiş yaptı.

Kuralar çekilip Chelsea ve Milan'ın isimleri duyulduğunda, büyük çoğunluk, kadrosunda büyük yıldızları bulunduran, büyük bütçelere sahip bu takımlarla baş edebilmenin çok zor olduğunu düşünüyordu. Ama maçlar sonunda bunun hiç de böyle olmadığını gördük. Bu takımlarla başa baş mücadeleler sergileyen Cimbom'un Şampiyonlar Ligi'nde hedeflediği üst turları yakalamasının hiç de hayal olmadığı anlaşıldı.

Takviyeler sınıfta kaldı
G.Saray bu mücadeleyi yaparken iki konuda sıkıntı yaşadı. İlki, geçen yılki kadrosuna yapmak istediği takviyelerin hiçbirinden yeterli randımanı alamaması oldu. Özellikle sadece Şampiyonlar Ligi için alınan Bruno Quadros'un son maçlarda hiç oynamaması çok çarpıcı değil mi?

Diğer sıkıntı ise, G.Saray'ın bırakın yenileri, kadrosundaki eski oyuncularını bile yeterince kullanamamasıydı. Bunun bir nedeni kart cezaları ve sakatlıklar olurken, bir sebep de yıldızların bekleneni verememesiydi. Hakan Şükür'ün Hertha Berlin ve Milan maçlarındaki futbolu ve attığı gollerin Galatasaray'a neler kazandırdığını gördük. Baştaki bir iki maçta daha piyasaya çıksaydı daha fazla puanımız olmaz mıydı? Yine de, onu eleştirirken fazla haksızlık etmemek gerek. Gelinen noktada payı çok büyük.

Hagi de, ne yazık ki bu yıl geçen seneleri de aratan bir performans sergiledi. Hıncal Uluç, "Hagi gibi bir oyuncun varsa yanına 10 tane adam koyar, takımı sahaya sürersin" diyor. Böyle bir mantık olur mu? G.Saray ömür boyu Hagi ile mi oynayacak? O zaman Pele'yi getirin, yanına 10 adam koyun sizi şampiyon yapsın!

Hagi mi, Zola mı?
G.Saray'ın kadrosunda Hagi'nin yerinde Zola'nın olduğunu düşünün bir an... Daha farklı olmaz mıydı? Onca yabancı oyuncusuna rağmen Zola gibi bir yıldızı olmasaydı, Chelsea belki de ikinci turu göremeyecekti. Hagi gerçeğini inkar etmeden, onun G.Saray'a yaptığı çok büyük katkıları göz ardı etmeden ve onu yıpratmadan nasıl daha etkili kullanılacağının hesaplarını yapalım. Ve gittiği yere kadar ondan faydalanalım..

G.Saray, bundan sonra daha büyük hedefleri planlıyorsa, vakit geçirmeden herkesin alternatifini aramak ve bulmak zorundadır.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır