kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Futbol devi çalım ustası
Meclisspor'un gözbebeği Işın Çelebi çalımlarıyla dikkat çekerken arkadaşları ona bir 'futbol devi' olarak bakıyor

Sabahın altısında kalabalık bir milletvekili grubunun peşine takıldık ve Ankara dışındaki Gölbaşı'na geldik. Yoğun sis yüzünden göz gözü görmüyor. TBMM futbol takımını oluşturan milletvekilleri, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Romanya ile oynayacakları maçlar için hazırlıklarını sürdürüyor. Bütçe görüşmeleri, parti çalışmaları, seçmenler bir yana, maç bir yana. Hafif uykulu olanlar var. Gerinerek kendilerine gelmeye çalışanlar var. FP Konya Milletvekili Lütfü Yalman takılıyor:

- Sabah namazını kılsalar, ruhen de fizik olarak da, daha dinamik olurlar.

Gerçekten de Yalman enerji dolu. Yeşil formaları dağıtırken DSP'lilere yine ufak bir mesaj veriyor:

- Yeşil giyin yeşillenin.

Oysa çimler yeşil. Ama illa da forma yeşil olacak Yalman'a göre... Ancak ilerleyen dakikalarda yeşil takım hüsrana uğruyor ve 5-3 yeniliyor. ANAP'lı Işın Çelebi Galatasaray zaferi yüzünden belli ki uyuyamamış. En geç o geldi. Sıkı taraftar Çelebi, maçı izlerken ağlamış.

ÇOK UYUMLULAR
DSP'li Cihan Yazar geçmişte profesyonel futbol oynamış. Metin Şahin Cumhurbaşkanı ile gezide olduğu için takımı çalıştırıyor. Kültürfizik derken sıra birdirbir atlamaya geliyor. Faziletli'ler "Allah " diyerek bir çırpıda sıçrarken arkadaşları da "Maşallah" diyor. O kadar ılımlı ve uyumlu bir hava var ki, neredeyse uzun eşek de oynanacak; 'Çattı pattı, kaç attı.' Ama uzun eşek antrenman programında yok.

DSP'li Suat Çağlayan aynı zamanda tıp profesörü, ekibin doktoru. Sakatlık için arkadaşlarını kolluyor. Ama ilk önce onun lifi atınca dışarda kalıyor. Çantasından fotoğraf makinesini çıkartıp ekibin foto muhabirliğini üstleniyor; boş durmak yok. Sis ve soğuktan etkilenmeyen vekillerimizin ağzından buhar alınlarından ter çıkmaya başlıyor.

Isınma işi tek vukuatla bitti. Sıra geldi maça. Takımlar ayrıldı. Fazilet ve DSP ağırlıklı, ANAP ve MHP temsilli Meclis takımında DYP'li yok. Tansu Çiller kongre için göz açtırmıyor DYP'lilere. Maç muç, kongreye kadar yasak. DYP'li Ünal Erkan yasak dinlemez, gelirdi ama seçime girmediği için milletvekili değil. Kulaklarını çınlatıyoruz...

BİRBİRLERİNE NAZİKLER
Lütfü Yalman'dan bir gönderme:

- Antrenmanlarda kalça hareketi yok. Çünkü beceremiyoruz. MHP'liler iyi yapıyor. Vekiller adale gevşetmek için sırt sırta geliyor. Birbirlerini kaldırıp dinleniyor: "Yerde ne var, yer boncuk / Gökte ne var, gök boncuk / Annenin adı ne, Fatmacık / Kaldır beni hoppacık." Ancak Işın Çelebi'nin partneri kilosunun ağırlığından ötürü kaldırmakta güçlük çekiyor. Çelebi kabahatin kilolarında olduğunu anlatmaya çalışıyor, nazikçe "Zahmet olmuyor değil mi?" diye soruyor. Maç başladı... Fazilet ağırlıklı yeşil formalılar, renklerinin kendilerine getireceği güç ile "Bismillah" diyerek ilk gollerini atıyor. Ancak top auttan çeliniyor. Kaleci Fikret Uzunhasan'ın itirazları var. Pozisyonu yakın gördüğüm için vekillerimiz üstüme doğru koştular:

- Aut değil mi?

"Hayır" dedim, "Gol". Çünkü golü atan takımın bazı oyuncuları ile özel haber işim var. Golü yiyen taraftakilerin içlerinden bize "iltifatlar" sunduğunu da hissettim. Maç bu, her şey olur.

Maç kızışıyor. Kavga çıkabilir. Dikkatliyiz. Ancak inanılır gibi değil. "Sayın Bakanım, Sayın Miletvekilim, Sayın Başkanım, Efendim" gibi, Yüce Meclis çatısı altındaki unvanların hiçbirisi yok:

-Abi özür dilerim. Sert mi girdim?

-Hayır rica ederim. Olur böyle şeyler.

Işın Çelebi kilosuna rağmen kıvrak ve teknik. FP'li Mustafa Baş ne de olsa Trabzonlu, hırsı ve enerjisi bitmedi. Tahsin Boray Baycık sessiz sedasız faul yapıyor ama çabuk yoruldu. MHP'li Mehmet Telek sert girenleri uyarıyor:

- Arkadaşlar barış içindeki şu güzelim maçta sertlik yapmayalım.

Gözlerimize inanamıyoruz. Gol atana bile rakip oyuncudan tebrik geliyor:

- Abi bravo, ne güzel vurdun. Süper gol oldu. Tebrik ederim...

Maçta tek sarı kartlık olay yok. Centilmen ve sportmence bir mücadele. Sonra hepsi bize yöneliyor ve teker teker aynı şeyleri söylüyor:

- Görüyor musunuz? Spor başka bir olgu. Hiç siyasi parti farklılığı oldu mu? Herkes bizi örnek almalı. Maç böyle oynanmalı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır