kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öğrenciyi "dekan" yaptılar
Erzurum Tıp Fakültesi'nde dekan yardımcısı'yken bir yandan da Ankara Hukuk'ta okuyan Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök daha okulu bitirmeden Erzincan Hukuk Fakültesi'nin dekanı oldu

Bir hukuk fakültesi öğrencisi bir başka hukuk fakültesinin dekanı oldu. Bu şaka gibi gelen durum saygın bir bilim adamı olan Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök'ün başına geldi. Prof. Ahmet Nezih Kök, tıp eğitimi almıştı. Erzurum Tıp Fakültesi'nde dekan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Ancak Kök 1999-2000 öğretim döneminde birdenbire Erzincan Hukuk Fakültesi dekanlığına atanıverdi. Kök'ün tıp doktoru iken hukuk dekanlığına atanması tam bir skandalken, bu atamanın arkasındaki nedeni araştıranlar daha da şaşırdı. Çünkü bu atamada Kök'ün 1994'de üniversite sınavına girip Ankara Hukuk Fakültesi'ne kaydolması rol oynamıştı. Atamayı yapan Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Kök'ün 5 yıllık sürede fakülteyi bitirdiğini hesap edip hiç tereddütsüz bu parlak kariyerli hocayı dekanlığa atamıştı. Oysa durum çok farklıydı. Tıp alanında başarıdan başarıya koşan ve profesörlüğe yükselen Ahmet Nezih Kök hukukta umduğunu bulamamış ve 4-5 dersten takmıştı. Sonuçta da rektörlük bir hukuk öğrencisini dekan yapmış oldu. Şok atama YÖK yasalarını da hiçe saymış oldu.

KARİYERİ PARLAK
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yaklaşık 2 yıl yapan Kök'ün aslında "parlak" bir meslek kariyeri var. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1993'te doçent olan, 1994 ve 1995 yıllarında TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nü alan Kök hukukta başarılı olamadı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne 1994'te kayıt yaptıran Kök, 1997-1998 öğretim yılında fakülteyi bitirmesi gerekirken 3 dersten sıfır alınca okulu 2 yıl uzatmak zorunda kaldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır