kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Satanizm artık bir suç
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Selmai Faris Akyol hazırladığı iddianamede satanizmi tanımlayarak bu kavramın ilk kez bir resmi evrakta yer almasını sağlamış oldu

ORTAKÖY'DE Şehriban Coşkunfırat'ı şeytana kurban eden satanistler hakkında "idam" istemiyle dava açan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Selmani Faris Akyol iddianamesinde satanizm tarifine yer vererek bu yeni suçun Türk Hukuk tarihine ilk kez bir resmi evrakla girmesini sağladı. 4 sayfalık iddianame üç satanist gence idam yolunu da açtı. Ömer Çelik, Zinnur Gülşah Dinçer ve Engin Aslan'ın "satanizm" mensubu olduğunu belirten Savcı Akyol, Dinçer'in üzerinde bulunan el yazısıyla yazılmış defterde, "Şeytana tapınmanın çağdaş iki kolundan biri suç örgütüdür" dediğini hatırlattı. Akyol şu saptamayı yaptı: "Sanıklarda suç işleme kastının oluşmasıyla icra eylemleri arasında makul bir süre geçti. Bu süre içinde sanıkların iradelerinin sebatlı ve ısrarlı olduğu, sanıkların sakin ve soğukkanlı hareket ederek naaşa hakaret suçunu işlemek için adam öldürdükleri belirlendi."

Savcının Satanizm tarifi
1930'LARDA ABD'de kurulan satanizm düşüncesi etrafında toplanan ve bu düşünceyi suç işleme eylemi haline dönüştüren kişiler kötülüğün temsilcisi olarak gördükleri şeytana taparlar, şeytana tapınma sırasında onu mutlu etmek amacıyla şeytana kurban edilmek üzere adam öldürme, tecavüz gibi suçları ibadet şekli olarak benimserler. Ayın 13'ünde ölümsüzlüğe kavuşabilmek için yeni doğmuş bir bebek ya da bir kadın kurban edilir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır