kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bayrampaşa'da şok
Bayrampaşa Cezaevi'nde Kenan Ali Gürsel'in öldüğü çatışmayı cezaevi ikinci müdürleri planlamış

İSTANBUL Bayrampaşa Cezaevi'nde yaklaşık 1.5 ay önce Alaattin Çakıcı ile Sedat Peker'in adamları arasında çatışma çıkmış ve Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel ile 7 kişi ölmüştü. Cezaevlerindeki aciziyeti gözler önüne seren bu olay açıklandığında, infazcı mahkumların kapalı kapıları nasıl aştığı, silahları nereden bulduğu gibi birçok soru ortaya atılmıştı. Bu soruları olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Eyüp Cumhuriyet Savcılığı yanıtladı. Buna göre olayı, cezaevinin adeta gizli patronu haline gelen Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'den kurtulmak isteyen ikinci müdürler Müslüm Teke ve Recep Şensoy planlamışlar.

CEZA YAĞACAK
Eyüp Cumhuriyet Savcısı İbrahim Babür, hazırladığı iddianamede adam öldürmek, cezaevine karşı silahlı isyan, birden fazla adam öldürmek suçundan toplam 32 kişi hakkında dava açtı. Sanıklar arasında bulunan cezaevi ikinci müdürleri Müslüm Teke ve Recep Şensoy ile İnfaz Koruma Memuru Sevdin Can, 24 yıldan 30 yıla kadar ağır hapis cezası istemi ile yargılanacaklar. İddianameye göre cezaevi yöneticilerinin suçları şöyle:

"Maktül Kenan Ali Gürsel ve suç ortaklarının cezaevindeki rant ve hakimiyetini kırmak amacıyla bir tertibe getirilerek öldürüldüğü, bu tertipte infaz memuru Sevdin Can ile cezaevi ikinci müdürleri Müslüm Teke ile Recep Şensoy'un yardım edip silah ve cep telefonu temin ettikleri, sanık Hakan Çillioğlu'na maktülün bulunduğu yeri haber vererek yardım ve yataklık yaptıkları anlaşılmıştır."

Savcı, Gürsel'in adamlarını kafalarına kurşun sıkarak öldüren Metin Çoruh, Erkan Temiz, Mesut Yalçın, Fatih Bayata, Selami Özbek, Oktay Taş, Ercan Atasoy ve Aydın Zararsız hakkında da idam talebinde bulundu.

Korkunç infaz nasıl oldu?
DIŞARIDAN arayan bir kişi Kenan Ali Gürsel'den Hakan Çillioğlu'nun öldürülmesini istedi. Gürsel infaza izin vermeyeceğini belirterek bu isteği geri çevirdi. Daha sonra da Hakan Çillioğlu'nu uyararak, başka bir cezaevine naklini istemesini söyledi.

Bu sırada cezaevi yönetimi Çillioğlu'nu, Kenan Ali Gürsel'in koğuşunda huzuru bozduğunu bahane ederek iki adamıyla birlikte C-19 koğuşuna nakletti. Bu nakil sırasında da Çillioğlu'na silah ve cep telefonu verildi. Bunun üzerine Kenan Ali Gürsel, cezaevi ikinci müdürü Recep Şensoy aracılığıyla 2.
Müdür Müslüm Teke'ye ulaştı ve Çillioğlu'nun güvenliği için hücreye verilmesi gerektiğini söyledi. SABAH'ta yayınlanan bu konuşmada Gürsel, Teke'ye hakaret etti. Olay günü de
Kenan Ali Gürsel idarecilerle görüşmek üzere müdür odasına gitti. Bu aşamada Müslüm Teke, Recep Şensoy ile Sevdin Can,
Hakan Çillioğlu'na Gürsel'in yerini söyleyerek öldürülmesine
yardımcı oldular.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır