kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tekerlekli sandalyede dersbaşı
Bir trafik kazasında felç olan Remziye öğretmen, yaşama aşkı sayesinde öğrencilerine kavuştu

MALATYA-Kayseri karayolunda 1995 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu sağ eline ve ayaklarına felç inen öğretmen Remziye Amaç (39), 4 yıl tedavi gördükten sonra tekrar öğretmenliğe başladı.

Remziye öğretmeni Cengiz Topel İlköğretim Okulu'ndaki çok sevdiği öğrencilerinin arasına her gün Kara Kuvvetleri'nde İnşaat Mühendisi olan Yüzbaşı eşi Erdinç Sedat Amaç getiriyor.

HAYAT DERSİ VERİYOR
Tekerlekli sandalyesiyle binbir zorlukla geldiği halde her sabah aynı sevgiyle kara tahtasının başına geçen Remziye öğretmen, mesleğine olan aşkı ve ayakta kalma azmiyle öğrencilerine hem hayat, hem de okul dersi veriyor. Remziye öğretmeni, öğrencileriyle geçirdiği keyifli saatlerin ardından son zil sonrası yine kocası alarak evlerine götürüyor.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu 6 ve 7'nci sınıfların Fen Bilgisi dersine giren Remziye öğretmenin üstün gayreti ve öğrencilerine bağlılığı meslektaşlarının da takdirini alıyor. Öğrencilerinin de sevgilisi Remziye öğretmen, duygularını şöyle anlatıyor: "Çok sevdiğim için öğrencilerime ve mesleğime ve 4 yıl aradan sonra geri döndüm. Eski hayatım neyse, onu devam ettirmeye çalışıyorum. Bunu, topluma da kabul ettirmek istiyorum.."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır