kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Bu işi yapacağız"
Recep Önal, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını, iç piyasadaki olumsuz psikolojiyi de kıracaklarını belirtti

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, IMF'nin Türkiye ile Stand- by imzalama niyetini açıklamasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Önal, "Biz bu havayı ABD'de hissetmiştik. Hükümetin arkasındaki Meclis çoğunluğu ve uygulamadaki kararlılığı büyük takdir topladı" dedi.

Enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar için "Biz bu işi başaracağız" diyen Önal, dış piyasalarda havanın iyimser olduğunu, iç piyasada da olumsuz psikolojiyi aşmaya çalıştıklarını vurguladı. Önal, "Özellikle 2000 yılı bütçesini hedeflediğimiz gibi uygularsak ekonomi daha da iyiye gidecek. Bunu görebiliyoruz" değerlendirmesini yaptı. Ekonominin patronu SABAH'ın sorularını şöyle yanıtladı:

* Stand-by müzakereleri nasıl gidiyor?

Görüşmelerin teknik düzeyde sürdürülmesine özen gösteriyorum. Uzmanlar kendi konuları için biraraya geliyorlar. Ortada bir problem olduğunda bana gelirler ve siyasi otorite olarak olaya yönverir, çözeriz. Henüz görüşme aşamasındayız.

* IMF Heyeti Başkanı Carlo Cottarelli, stand-by konusunda ümitli olduğunu açıkladı...

Biz bunu ABD'de algıladık. Hükümetin arkasındaki yüzde 64 parlamento çoğunluğu, kararlılığı, reformları tamamlama çabası, kara deliklerin kapatılmasına yönelik önlemler büyük takdir topladı. ABD'de her düzeydeki görüşmede bunlar bize ifade edildi.

* 2000 hedefleri zorlu görünüyor...

Bu işi başaracağız. Başarmak zorundayız.

* Bütçe uygulama performansı bir gösterge olacak değil mi?

Bütçedeki hedeflere ulaşabilirsek, ekonomideki hava olumluya dönecek. Bunun sinyallerini alıyoruz. Piyasalardaki olumsuz psikolojiyi kırdığımız zaman işler kolaylaşacak. Aslında beklentiler dış piyasalarda büyük ölçüde kırıldı ama iç piyasa için biraz zamana ihtiyaç var.

* Bankacılık Üst Kurulu sorununu ne zaman çözeceksiniz?

Türkiye'de bazı konularda inanılmaz bir hassasiyet var. İngiltere'de SPK, mali piyasalar üst kurulu içinde eritildi, ekonomi gazetelerinde 10 santime 10 santim bir haber olarak yeraldı. Bizde durum farklı. Yasal boşluğun doldurulması için Bankalar Yasası'nda biraz da acele edildi. Ancak bildiğimiz birşey var ki hukuki bazı çözmeden reformları halletmemiz mümkün değil. IMF ve Dünya Bankası ile de bu çerçevede görüşüyoruz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır