kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnsan avı böyle olur
Amerikan polisi tersane basıp 2 kişiyi öldüren saldırganı zırhlı araç ve otomatik silahlarla arıyor

Amerika iki gün içinde ikinci silahlı saldırı olayıyla şoke oldu. Kuzeybatıdaki Seattle kentindeki bir tersaneye elini kolunu sallayarak giren bir yabancı 2 kişiyi öldürdü 2 kişiyi de yaraladı. Kanlı saldırının ardından kayıplara karışan yabancı için polis bugüne kadar görülmemiş bir insan avı başlattı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırgan kara gözlükler takan, donuk yüzlü, kamuflaj kıyafeti giyinmiş 20-30 yaşlarında bir erkek. Polis hiçbir şey olmamış gibi Northlake Tersanesi'nden çıkıp giden saldırganın fazla uzaklaşmadığı ihtimalini göz önünde bulunduruyor. Bu nedenle bölge geniş bir güvenlik kordonuna alındı. Her arabanın, her binanın içi otomatik silahlarla donanmış polisler tarafından aranıyor. Tüm çabalara rağmen, şüphelinin izi bir türlü bulunamıyor.

HALK ENDİŞELİ
İki gün içinde iki işyeri baskını yaşayan Amerika'da halk endişeli. İşyerlerini kan gölüne çeviren insanların artmasından korkan halk, yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasından şikayetçi. Önceki gün, Hawaii'de bir kişi çalıştığı işyerini basıp 7 arkadaşını öldürmüştü. Adına kayıtlı 17 silah olduğu belirlenen saldırgan 2 saat boyunca kaçtıktan sonra teslim oldu.

CLINTON: Şoke oldum
İŞ yeri baskınlarının ardından bir açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bill Clinton olaylar karşısında şok olduğunu söyledi. Clinton ölen kişilerin ailelerini taziye dileklerinde bulundu. Amerika'da her gün 13 çocuğun ateşli silahlar ile öldürüldüğüne dikkati çeken Başkan Clinton, 32 yaşın altındaki nüfusun suç oranının artıyor olmasının endişe verici olduğunu belirtti.

Amerika katliam ülkesi oldu
Son iki yılda okullara ya da işyerlerine düzenlenen silahlı saldırılar Amerikan toplumunun bir parçası oldu. Silahlı saldırganların yaşı 13'e kadar düşerken, yetkililer çılgınlık boyutuna giden bu saldırılara çare bulamıyor.

İşte Amerika'da bu yıl içinde gerçekleşen saldırılar:

20 Nisan: Colarado eyaletinin Littleton kentinde iki genç kendi okullarını basıp 13 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

29 Haziran: Cinnet geçiren Mark Borton adlı bir borsacı karısı ve iki çocuğunu öldürdükten sonra bir borsa şirketini basıp 7 kişiyi öldürdü sonrasında da intihar etti.

4 Temmuz: Benjamin Smith isimli bir saldırgan bir sinagogu basıp 2 kişiyi öldürdü, 9 kişiyi yaraladı.

15 Eylül: Teksas'ta ayin sırasında kiliseyi basan Larry Ashbrook adlı bir manyak ardında 7 ölü, 7 yaralı bıraktıktan sonra intihar etmişti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır