kapat

04.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eşim İskenderpaşa Cemaati'ne mensup
Milletvekilliği gibi evliliği de tartışılan Merve Kavakçı, eşinin "rakıcı" değil, dini bütün cemaat üyesi bir Müslüman olduğunu söyledi

Amerikan vatandaşlığı nedeniyle son seçimlerde Fazilet Partisi'nden seçildiği Meclis'e türbanla girerek büyük tepki çeken ve milletvekilliği tartışma konusu olan Merve Kavakçı, Milli Gateze'ye de hayli ilginç bir demeç verdi.

Kavakçı, gazeteyle röportajında, eşi Bekir Lütfi Yıldırım'la Türk vatandaşlığını yeniden kazanarak Meclis'e girebilmek için "Hülle" evliliği değil, aşk evliliği yaptığını söyledi.

Yıldırım'la İnternet aracılığıyla tanıştıklarını itiraf eden, ancak aşklarının "chat" yani "sohbet" odalarında gelişmediğini iddia eden Kavakçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşim, 18 Nisan seçimleri sonrası bana karşı girişilen linç girişimlerine destek amacıyla İnternet'te bir site oluşturmuş. Amerikan basınına ve sitelerine destek yazıları yazmış, benim için kurulan baskı ve sempati gruplarında aktif rol almış. Bu süreçte bana ilgisi oluşmuş. Yani bu Merve Kavakçı ile onun destekliyicilerinden birinin tanışması."

"ESKİ EŞİ MASONDU"
Merve Kavakçı, tanıştıklarında Bekir Lütfi Yıldırım'ın kısa süreli bir evlilik yaptığını, bu evliliğin de para nedeniyle değil, eski eşin "Mason", babasının da Lions Klübü üyesi olması nedeniyle bittiğini iddia etti. Ancak Kavakçı, bu noktada Yıldırım'ın eski eşinin kadınların kesinlikle kabul edilmediği Mason localarına nasıl katıldığı konusuna açıklık getirmedi.

Milli Gazete'ye verdiği demeçte Yıldırım'ın dini bütün bir Müslüman olduğunu üstüne basa basa söyleyen Kavakçı, eşinin İskenderpaşa Cemaati mensubu olduğunu da sözlerine ekledi. Eşinin dindar olmadığı, hatta alkol kullandığı iddialarını "İftira" olarak niteleyen Kavakçı, demecinde ilginç bir iddia daha ortaya attı ve İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Yıldırım'ın dünya çapında üstün zekalı ve dahi insanları bünyesinde toplayan merkezi Amerika'daki MENSA Klübü'nün üyesi olduğunu söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır